Tort ganache

Print Friendly

Tort Ganache

Tortul ganache este unul din cele mai fine deserturi cu ciocolata ce l-am mancat vreodata .

Daca va plac prajiturile sau torturile cu ciocolata, tortul ganache este pe departe cel mai bun.

Contine o crema ganache ce se face usor dar care intrece orice crema de ciocolata .

Crema ganache este fina, cremoasa si cu ea poti pregati atat prajituri cat si torturi in multe variante  cum ar fi Piramide cu crema ganache ,Tort cu crema de ciocolata amaruie  ..etc

Cu siguranta veti incanta musafirii si familia daca alturi veti servi si un pahar cu vin rosu demidulce  Sfanta Ana -Crama Oprisor

Ingrediente

Blat
7 oua
7 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
esenta de vanilie
esenta de rom

Crema
400 ml frisca
400 gr ciocolata amaruie
esenta de rom fiola

Sirop
250 gr zahar
500 ml apa
4 lingurite de ness
1/2 baton de vanilie sau zahar vanilat

Glazura
100 gr ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
20 gr unt

decor din ciocolata

 Mod de preparare

Blat

Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu 5 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta deron si vanilie.
Se amesteca lejer cele doua compozitii se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se incorporeaza .Se tapeteaza o tava rotunda cu diametru de 21cm, cu hartie de copt, se toarna compozitia blatului in ea si se coace la foc potrivit. Pentru a proba daca blatul este copt apasa usor pe suprafata lui cu palma …daca este elastic si revine la loc fara sa lase urme, atunci este gata.

Crema

Ciocolata si frisca se pun intr-o cratita pe foc pana ce se dizolva si se omogenizeaza dar fara sa atinga punctul de fierbere.

Se imparte in trei.
Doua parti se folosesc imediat la umplerea tortului fara a se lasa la racit.
Iar a treia parte se lasa la racit si se spumeaza fiind necesara la finisarea lui

Glazura
Se amesteca ciocolata cu frisca si untul la foc mic pana obtinem o glazura fina fluida.

Blatul racit se taie in trei foi egale.

Asamblare
Se aseaza prima foaie in forma in care am copt blatul, se insiropeaza cu siropul fiert, racit si aromatizat cu vanilie si ness .

Se toarna o parte din crema, se aseaza si a doua foaie deasemeni, se insiropeaza se pune al doilea strat de crema dupa care se aseaza ultima foaie de blat si se insiropeaza.
Dupa ce a stat la rece pret de cateva ore sau peste noapte se scoate din forma si se imbraca in crema.
Se glaseaza cu glazura de ciocolata si se decoreaza cu aveline de crema si forme de ciocolata sau dupa imaginatia fiecaruia.

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
  • adela zilahi

    Hmmmm super bun!!! Ma servesc cu o feliuta!! Pupici!!

  • http://www.facebook.com/manuela.crintea Manuela Crintea

    Dar nu este moale crema?Nu curge pe langa blat?Eu stiam ca se lasa amestecul de frisca si ciocolata la rece bine chiar in congelator si apoi se bate cu mixerul!!!!!Abia dupa aceea putem spune ca avem o crema!!! Nu inteleg!!!!

    • LoredanaCarp

      Manuela am spus destul de clar in reteta .Doua parti din crema o folosim imediat fara a o lasa la racit .A treia parte o lasam la racit ca apoi sa o spumam …cu ea imbracam tortul .Tortul se monteaza direct in forma in care a fost copt blatul , deci nu are cum sa curga crema .Dupa ce a stat la frigider v-a arata exact ca in imagine .Este si varianta care se lasa la racit apoi se spumeaza …dar eu asa ma procedat si e mult mai usor …reduci timpul de lucru si are cu totul alta textura .Iti recomand sa incerci :)

      • http://www.facebook.com/manuela.crintea Manuela Crintea

        Multumesc din suflet!!!!!Dupa ce se termina postul cred ca sigur voi proba acest tortulet!!!!!Sunt incantata de acest site!!!!Felicitari!!!!!!!!!!!!!!

  • isa radu

    zahar nu se pune deloc in crema? doar frisca si ciocolata? nu iese cam amaruie?daca puteti sa-mi raspundeti..as vrea sa incerc reteta . va multumesc .isa radu

    • LoredanaCarp

      Nu iese amaruie,acum depinde si de gustul fiecaruia .Dar poti pune 200 gr ciocolata cu lapte si 200 gr ciocolata amaruie .

  • http://www.facebook.com/florina.gabriela.3 Florina Gabriela Radu

    Frisca si ciocolata, dupa ce s-au incalzit, se spumeaza, nu?

    • LoredanaCarp

      Florina am scris destul de clar , aceasta crema eu nu am mai spumat-o .Dupa ce s-a topit si omogenizat ciocolata cu frisca am montat-o direct intre blaturile de tort .Ea intradevar poate fi lasata la rece 4-5 ore dupa care poate fi spumata , dar are cu totul alta textura.

  • dorina_mihaela

    am facut si eu tortul .am respectat reteta si a iesit perfect . ii f. bun il recomand tuturor .

    • LoredanaCarp

      Dorina ma bucur ca ti-a placut .Meritul este al tau !!
      Multumesc!!

  • Luminita Stancu

    Am citit reteta si cred ca este o bunatate,eu vreau sa va multumesc pentru toate retetele publicate sunt delicioase,mai ales pentru noi cei care suntem departe de casa incercam sa pregatim „bucatele „noastre gustoase ca la mama acasa!

  • maria

    nu se pune praf de copt ?

  • mihaela

    am facut acest tort de Pasti si a iesit foarte bun . Merita sa l incercati !

    • LoredanaCarp

      Ma bucur ca l-ai incercat si ca v-a fost pe plac !!

  • roxana

    un sfat pt cei care o sa prepare acest tort:sa puna mai putina ciocolata in crema!!!!!!

    • http://www.bucatareselevesele.ro Loredana

      De unde ai ajuns la concluzia asta ca trebuie pusa mai putina ciocolata?.Daca pui mai putina ciocolata, crema nu va mai avea aceasta consistenta.Nu da sfaturi in necunostinta de cauza!!

      • roxana

        acest tort l am facut ieri si nu sunt in necunostinta de cauza!!este foarte amar si nu cred ca la 400ml de frisca trebuie pus 400gr de ciocolata neagra!!!crema este foarte foarte consistenta cu cele 400 gr de ciocolata,deci daca reducem din ciocolata nu se intampla nimic.

  • Aurora Mihaela Marinca

    Buna vreau sa fac si eu acest tort..vroiam sa stiu compozitia la blat daca forma e mai mare…a mea e de 28 cm…dacs pun 10 oua 10 ling zahar 9 faina si 5 cacao e bine imi iese?

    • LoredanaCarp

      Cred ca ar fi deajuns 8 lg de faina si 4 de cacao .

      • Aurora Mihaela Marinca

        Multumesc am pus 9 lg de faina si 4 de cacao a iesit super bun


PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania