Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Jumari de porc

Jumari De ani de zile ma pregatesc sa impartasesc cu voi reteta mea de jumari de porc.

In sfarsit am apucat sa fac cateva poze din timpul prepararii.Ba chiar si poze cu rezultatul final.In alti ani nu apucam sa fac poze caci jumarile dispareau pana eu ma dezmeticeam sa le imortalizez.

Merg de minune pe aceste friguri cu o ceapa rosie batuta, pita de casa si o tuica fiarta iar dupa aceste jumari merge de minune si o ulcica cu vin rosu rece sec.
Va recomand sa incercati Mamaliga cu jumari si cas, cu siguranta nu veti regreta.

Ingrediente Jumari de porc :

20 kg slanina de porc fara sorici
500 ml apa
sare

Preparare Jumari de porc :
Slanina de porc fara sorici se taie bucati potrivite. Nici prea mari, dar nici prea mici undeva la aproximativ 4 cm. Intr-o cratita (buna ar fi fost una de fonta …) pusa pe plita de la soba (se poate pune si pe plita de fier deasupra ochiului de aragaz ca doara nu toata lumea are soba) punem bucatile de slanina taiata cu apa sa se incinga. Se lasa la prajit pana se fac aurii, un auriu mai inchis.

preparare jumari
Dupa ce au rumenit se scot si se preseaza usor intr-un ciur cu gauri mai maricele cu pasatorul de cartofi am facut eu aceasta presare(cel putin mie mi s-a parut a se face mai usor decat cu lingura de lemn), se aseaza intr-un vas si se sareaza asa calde. Untura se strecoara printr-o sita deasa intr-un vas pentru untura si o lasam la inchegat.

Si uite asa sunt gata si  jumarile noastre. De acum putem sa ne ospatam in voie.

Jumari de porc Pofta Buna !!!

3 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Ella

    25/10/2015 at 03:46

    Nu sint sigura ca aceste jumări se pun la prăjit cu apă ! Poate ulei ? As încerca dar nu pana nu primesc răspuns de confirmare că se folosește apă !!!

    • Liana Liana

      25/10/2015 at 19:33

      Ella, nu scriam apa daca trebuia sa pui ulei. Pune atata apa cat scrie in reteta linistita. Seara frumoasa sa ai !

    • Florin

      21/12/2015 at 23:49

      daca le prajesti in ulei le arzi. se pun in apa iar gasimea lasata se transforma practic in uleiul in care se prajesc. astfel ai o durata de prajire mai lunga astfel incat jumarile se patrund, altfel se prajesc de la inceput pe exterior iar interiorul ramane neprajit si foarte gras.

  • Isabela

    09/11/2016 at 18:47

    Apa se pune odata cu slanina ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.