Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pachetele in foi de varza

Ingrediente :

300 gr carne tocata porc

Felii muschi afumat

500 ml supa carne ( sau preparam supa din 2 cuburi de supa concentrata )

1 ceapa

1 capatana mare de varza

2 linguri ulei

3 linguri untura

maghiran , piper , sare ,ardei iute (e optional )

150 ml bulion

 

Preparare :

Muschiuletul afumat il taiem felii de grosimea degetului mic . Ceapa o tocam marunt si o calim pe 2 linguri de ulei . Adaugam carnea tocata si condimentam cu sare , piper dupa gust si 1 lingurita maghiran. Le calim impreuna timp de 10 minute .

Intr-o oala punem apa cu 1 lingura de sare la fiert si cand clocoteste oparim varza in ea . Desprindem frunzele si le punem deoparte pe o farfurie .

In frunzele oparite punem o felie de muschi afumat , peste adaugam 1 lingura de carne tocata si prajita. Impachetam frunza si apoi o legam cu o sfoara . Procedam la fel si cu celelalte frunze . Varza ramasa o taiem fasii si o punem deoparte.

Intr-o tava mai adanca punem 3 linguri untura ce o topim, deasupra asezam varza taiata marunt si peste asezam pachetelele de varza . Deasupra presaram cu maghiran , piper macinat , turnam si cei 150 ml bulion si 500 ml supa de carne si feliem ardeiul iute printre pachetele ( ardeiul nu este obligatoriu a se adauga ). Acoperim tava cu folie si o dam la cuptor pentru circa 60 minute la foc moderat ( perioada cat se tine tava la cuptor depinde de cuptorul fiecaruia , de aceea va recomand ca dupa 40 minute sa va uitati la pachetele , incercati sa le impungenti cu o furculita si daca aceasta patrunde usor inseamna ca muschiul e facut si se poate scoate ) .

Se servesc fierbinti alaturi de varza marunta din tava si presarata cu marar verde si de ce nu ,chiar si cu 1-2 linguri smantana.

Pofta Buna !!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.