Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Picioare de porc cu fasole la cuptor

Picioare de porc cu fasole la cuptor

Picioare de porc cu fasole la cuptor, o reteta delicioasa ce poate fi pregatita in zilele reci de toamna si iarna. Este o alternativa a retetei cu ciolan de porc si fasole. Cum voiam ceva mai altceva decat clasica reteta de ciolan cu fasole am pregatit aceasta varianta cu ingrediente accesibile pentru buzunarul fiecaruia.

In cele ce urmeaza va prezentam reteta si in format Video pentru a fi mai usor de pregatit.

Va recomandam sa incercati si aceste retete cu ciolan. Clic pe titlul din imagini pentru a vedea retetele.

Acum trecem mai departe sa vedem de ce anume avem nevoie si cum se prepara aceasta reteta!


Picioare de porc cu fasole la cuptor – Ingrediente

2 picioare de porc
200 g slănină afumată tăiată cubulețe
2 căpățâni usturoi
1 morcov
1 pătrunjel rădăcină
2 bucăți ceapă
sare, piper boabe
fulgi de ardei iute(optional)
2-3 frunze dafin
2 cutii conservă fasole boabe
1 cutie conservă roșii cuburi
500 ml apă sau supă de carne

Picioare de porc cu fasole la cuptor – Preparare

Picioarele de porc curățate și tăiate în două pe lungime se pun la fiert impreună cu 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 căpățână usturoi sare, piper boabe și foi de dafin la fiert în apă rece în oala cu presiune pentru circa 40 minute ( sau în oala normală pentru circa 1h și 30 minute).

Picioare de porc cu fasole la cuptor

Ceapa se taie mărunt. Slănina afumată se pune la prăjit până lasă untură suficientă și se scoate deoparte.Călim pe untură ceapa tăiată mărunt.

Punem peste ceapa călită 1 conservă de roșii cuburi( de 400 g). Se amestecă, se condimentează cu sare, piper măcinat si fulgi de ardei iute( optional).

Picioare de porc cu fasole la cuptor

Se toarnă peste sos circa 500 ml apă, sau supă de carne și se lasă la fiert circa 5 minute.

Într-un vas rezistent la foc așezăm o parte din slănina prăjită peste care punem o conservă de fasole boabe scursă, picioarele de porc, din nou restul de fasole rămas și 1 usturoi tăiat pe jumătate și restul de slănină prăjită.

Picioare de porc cu fasole la cuptor

Deasupra se pune sosul de roșii pregătit înainte. Se acoperă cu un capac, sau folie și se pune în cuptorul preîncălzit la 140 grade Celsius pentru 40 minute. Se ia capacul sau folia de pe vas și se mai lasă circa 20 minute la rumenit la 170 grade Celsius.

Se serveste alaturi muraturi asortate sau castraveti murati.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram