Ani la rand am facut zarzavat la borcan, o conserva ce era nelipsita din camara parintilor mei dar si a mea. In ultimii ani nu am mai facut acest zarzavat , parca nu imi mai placea gustul ciorbelor facute cu el.
Acu sa va spun drept nici nu sunt mare ciorbareasa, daca fac de doua ori pe luna ciorba, atunci e chiar bine.
Si fiindca as fi vrut sa am totusi la indemana o conserva gustoasa, am decis sa conserv doar ardei si rosii la borcan pentru mancaruri, ciorbe, tocanite.
Am folosit doar rosii si ardei fara vardeata sau radacinoase, astfel putand fi folosita intr-o varietate mai mare de mancaruri.
Va las mai jos inca doua retete de zarzavat pe care il puteti folosi cu predilectie la ciorbe insa la nevoie merg si la alte mancaruri.


Ardei si rosii la borcan pentru mancaruri
- 2,5 kg rosii ghinda
- 1,5 kg ardei capia rosu
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare dupa gust
- au rezultat 5 borcane de 720 g
Ardei si rosii la borcan pentru mancaruri- Mod de preparare
Rosiile si ardeii se spala, se, curata de cotoare,apoi se taie in cubulete mici.
Intr-o cratita incapatoare se adauga uleiul la incins peste care se rastoarna ardeii taiati cubulete.
Se presara cu sare si se lasa la sotat cam 3-4 min.
Peste ardeii sotati se rastoarna si rosiile si se continua sotare inca vre-o 15 min, timp in care legumele sa inmoaie usor.
Se potriveste gustul de sare apoi se da cratita deoparte si se lasa sa se raceasca. Amestecul rezultat se pune apoi in borcane spalate si sterilizate in cuptor timp de 20 min.
Se infileteaza capacele si se pun borcanele la fiert pe baie de apa timp de 30 min din momentul in care apa incepe sa fiarba in oala.
Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert, apoi pot fi puse in camara.


Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!