Azi va prezint Compot de Cirese cu Scortisoara si Rom.
Nu se putea sa nu pun si cateva borcane cu compot daca tot am avut ocazia sa culeg cirese din livada. Vreau sa va spun despre acest Compot de Cirese cu Scortisoara si Rom ca are o aroma deosebita data de scortisoara si cuisoare apoi Romul in colaborare cu aceste condimente face minuni de-a dreptul… Compotul de Cirese cu Scortisoara si Rom se prepara usor si are un gust deosebit. Poate va mirati de aceste combinatii folosite, dar va asigur ca merita sa incercati si aceasta varianta nu doar pe cea clasica. Va aduc in atentie si acest Compot de cirese si Dulceata de Cirese cu Rom . O alta reteta cu cirese mai deosebita ar fi si aceste Medalioane cu Cirese Amare. Poate va place una din variante si va hotarati sa le incercati daca tot este sezonul cireselor.
Ingrediente Compot de Cirese cu Scortisoara si Rom :
4 kg cirese
2 l apa
1 kg zahar
scortisoara macinata
cuisoare
Rom
praf conservant sau salicil (eu am folosit cate un varf de cutit de salicil am pus la fiecare borcan. Este optiunea voastra daca folositi sau nu !)
Preparare Compot de Cirese cu Scortisoara si Rom :
Spalam ciresele, indepartam coditele si le punem deoparte. Intr-o cratita mai mare punem 2 l de apa, 1 kg zahar si fierbem acest sirop. Cand da in clocot punem o parte de cirese si le lasam in siropul fierbinte pana isi schimba culoarea (ele devin mai deschise la culoare).
In acest moment le scoatem din sirop, le asezam in alt vas si procedam la fel cu restul de cirese. Dupa ce am oparit, fiert sau cum vreti voi sa spuneti acestui procedeu asezam ciresele in borcane.
In fiecare borcan punem cate un varf de cutit de scortisoara macinata, o bucata de cuisoara, 2 linguri pline cu Rom la fiecare borcan si cate un varf de cutit de salicil ( Voi puteti alege intre a folosi sau nu conservant, eu am folosit). Siropul il dam in clocot si asa fierbinte il turnam in borcane peste cirese.
Inchidem borcanele cu capace si le rasturnam cu gura in jos pentru 1 minut dupa care asezam borcanele cu Compot intre paturi la dunst uscat pana a doua zi.
Asai ca este simplu de preparat acest compot de cirese ?