Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata din piersici si caise

Dulceata din piersici si caiseDulceata din piersici si caise
Mie imi place foarte mult dulceata asa ca in fiecare an imi fac provizii serioase !
Printre preferatele mele se numara dulceata de afine dar si dulceata de prune cu nuca.
Anul acesta este pentru prima data cand fac aceasta dulceata si sunt mai mult decat incantata de rezultat …asa ca o voi trece si pe ea la preferate.

Dulceata din piersici si caise-Ingrediente

1,25 kg piersici curatate
1,25 kg caise curatate
1,300 kg zahar
4 g sare de lamaie

Dulceata din piersici si caise-Mod de preparare

Spalam foarte bine fructele cu apa rece si le lasam la scurs.
Caisele le desfacem pe din doua si inlaturam samburele.
Piersicilor le inlaturam pielita cu ajutorul unui cutit (eu le-am curatat mai gros fiindca din ea si samburi am facut  un sirop foarte aromat), sau le puteti introduce in apa fierbinte cateva secunde .
Dupa ce le-am indepartata pelita le taiem in felii cum ne vine la mana.

Punem bucatile de piersici si caise intr-un vas cu zaharul si sarea de lamaie amestecam usor si lasam cam 20 min vasul la rece cat sa lase putina zeama.
Punem vasul la foc mic si amestecam in continut din cand in cand.
Cand dulceata incepe sa fiarba indepartam cu grija spuma formata .
Fierbem dulceata cam 45 min dupa care luam o proba si o introducem la rece sa vedem daca siropul este bine legat .
Daca siropul este legat, oprim flacara si dam vasul deoparte.
Dulceata din piersici si caisePunem dulceata in borcane bine spalate si sterilizate in cupror dupa care o asezam cu capacul in jos in paturi pana adoua zi.
Se pastreaza in camara la loc racoros.
Dulceata din piersici si caise
Pofta Buna!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • speranta

    08/07/2012 at 09:39

    im bunbun.ms.chiar ca utam o reteta pt cais.ca s-au facut si nu stiam ce sa fac.am o intrebare.multumesc.merge sa pui fructe si la congelator si cum fac?multumesc anticipat.o zi faina

  • mirela

    08/07/2012 at 11:17

    Cred ca este foarte aromata.
    Poate postezi si reteta de sirop(banuiesc reteta),dar as fi mai sigura daca mi-ai spune exact,sunt interesata.
    Pup!!!si o zi frumoasa!!

  • Anonymous

    10/07/2012 at 01:07

    Buna seara. O intrebare am si eu:2,5 kg din fiecare sau impreuna piersicile si caisele sa cantareasca 2,5 kg si pentru cate borcane ajunge compozitia?Multumesc mult!

  • Lory

    10/07/2012 at 14:46

    Buna,
    2,5 kg impreuna adica 1,25kg piersici si tot atatea caise.Am sa modific in text ca sa nu mai existe confuzii.Eu am obtinut cam 8 borcanele de 320 gr fiecare.

  • Rocsy Ciobanu

    18/07/2012 at 12:21

    Are un gust de vis.Bravo!

    • Lory

      18/07/2012 at 21:55

      Rocsy chiar de vis are gustul :)…tocmai ce am terminat inca o tura de dulceata 🙂
      Pup:*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *