Daca aveti mure sau gasiti la piata nu ratati sa incercati aceasta reteta de Gem de Mure. Se pregateste foarte usor mai ales daca aveti la indemana un storcator cu melc ca cel folosit in filmuletul de mai jos pentru a separa semintele ( Slow Juicer de la Heinner).
Normal ca putem indeparta semintele si cu ajutorul unei site dese dupa ce fierbem gemul, dar este o treaba tare anevoioasa. Sunt persoane care fierb gemul de mure fara a indeparta semintele, dar noua nu ne place asa.
Gem de Mure – Ingrediente
3 kg mure bine coapte
300 g zahar
borcane
Va atasam si Reteta Video pentru acest gem.
Gem de Mure – Preparare
Murele se pun pe rand in storcatorul cu melc pentru a separa semintele. Compozitia rezultata se pune la fiert timp de 1 ora la foc mic. Se indep[arteaza spuma ce se formeaza cu ajutorul unei spumiere.
La final adaugam zaharul cu care il lasam sa mai fiarba 10 minute. Se ia de pe foc si se toarna in borcanele spalate si sterilizate.
Borcanele umplute se capseaza si se intorc cu capacul in jos pentru 5 minute dupa care se pun la dunst uscat, intre paturi pana a doua cand sunt racite. Se pun in camara pe raft si se pot consuma.
La acest gem puteti adauga si 2-3 crengute de menta cand adaugati zaharul dupa care se scot.
Noi va dorim spor la bucatarit si pofta buna!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!