Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Visine Conservate la Rece

Visine Conservate la Rece

E sezonul visinelor. Ne pregatim din timp pentru iarna preparand an de an aceste Visine Conservate la rece .Iata o modalitate simpla de a conserva delicioasele visine obtinand astfel 2 produse si anume visine pentru prajituri si sirop de visine . Reteta de mai jos este pentru 3 kg de visine fara samburi.

Ingrediente pentru Visine Conservate la Rece :
3 kg visine
2.4 kg zahar
1 lingurita generoasa cu salicil
(La fiecare kilogram de visine desamburite se pune 800 gr. zahar)

Preparare Visine Conservate la Rece :

Spalam visinele in mai multe ape (va recomand sa le tineti pentru circa 1 ora in apa rece ,in cazul in care in visine sunt viermi acestia ies si raman la suprafata apei )si le indepartam samburii in asa fel incat sa ramana intregi.
Visinele se pun intr-un vas mai mare si peste ele punem zaharul si salicilul apoi amestecam cu grija sa nu se zdrobeasca. Se lasa pana a doua zi si intre timp se amesteca de mai multe ori .
Visine Conservate la Rece
Dupa ce zaharul e topit punem visinele  in borcane, deasupra  punem sirop  apoi punem capacul la borcane avand grija sa inchida etans.
Siropul se toarna si el in sticle se pun capacele pe sticla .
( Capacele le tin intotdeauna in apa fierbinte inainte de a le pune pe borcane sau sticle. Astfel sunt sigura ca vor inchide etans ).

 

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • VERONICA

    24/06/2011 at 23:12

    Ce reteta interesanta,am s-o incerc si eu.Mersi mult ca impartasiti si altor persoane din secretele voastre.

  • Anonymous

    27/06/2012 at 16:05

    nu inteleg;dupa ce pun visinele in borcan,pun numai putin sirop,nu pun pina se umple borcanul?si apoi salicilatul ?Burciu Gabriela

    • Leila

      01/07/2012 at 10:21

      Buna , Gabi ! Intai pui visinele din care ai scos samburii intr-un vas , adaugi zaharul si le lasi de pe o zi pe alta sa stea (invarti din cand in cand in ele usor cu o lingura sau cu mana pana zaharul se topeste…)A doua zi cand zaharul e topit adaugi salicilul amesteci pana acesta se dizolva . Pui visinele in borcan(le presezi putin cu mana sa intre mai multe )apoi adaugi sirop(din cauza ca umpli borcanul cu visine mai multe iti va intra mai putin sirop 🙂 )
      Scuze pentru intarzierea cu care iti raspund . Lia

  • Pete Barbu

    25/06/2013 at 19:56

    mi se pare prea mult zahar la cantitatea de visine data….sincer eu pun cca 1 kg la 5 kg de visine si o fac cu succes de ani de zile….oricum ele nu trebuie sa fie f.dulci pentru ca se folosesc la diferite preparate 😀

    • LianaFilipas

      25/06/2013 at 22:46

      Pete Barbu , fiecare este liber sa puna cat zahar doreste . Eu asa prepar de ani de zile si daca ceva este bun si incercat eu asa transmit reteta mai departe . O seara frumoasa si linistita iti doresc !

  • nicoleta

    19/07/2013 at 11:39

    am inteles ca in loc de conservant se poate pune si zeama de lamaie?stii ceva,cumva?

    • LianaFilipas

      20/07/2013 at 10:01

      zeama de lamaie nu tine locul conservantului , dar pune la kilul de fructe kilul de zahar si e ok 🙂

  • nedelcu alina

    30/04/2014 at 22:58

    ce este saliciul????????????si unde il pot gasi??

    • LoredanaCarp

      08/05/2014 at 16:18

      E un fel de conservant .

    • Coco

      17/06/2015 at 09:24

      Pune o aspirină la borcan ! Tot aia e !

    • Lia

      16/06/2015 at 16:15

      La farmacie poti gasi

    • felicia

      23/06/2015 at 14:41

      s-a exprimat gresit ! se numeste salicilat de sodiu, si are rol de a conserva fructele, sa nu fermenteze adica . nu se gaseste in nici un magazin, acum 50 de ani era pe piata , il foloseau bunicile noastre. incearca la farmacii, poate ai noroc ! a nu se confunda cu conservantul de azi la plic care e groaznic.

    • Loredana

      23/06/2015 at 22:03

      In Oradea se gaseste, este adus de la unguri:)

  • nedelcu alina

    14/05/2014 at 18:17

    unde pot gasi acest conservant saliciul? se pot conserva si ciresele in acest mod???????????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...