Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Zacusca fara coacere sau zacusca lenesului

Zacusca fara coacere sau zacusca lenesului

In acest an am primit aceasta retete de Zacusca fara coacere sau zacusca lenesului de la o prietena de familie. Am zis sa o incerc sa vad daca ne este pe plac sau nu. Rezultatul final a fost unul favorabil pentru zacusca.

Mai jos va prezentam Reteta si in format Video !!!


Pana acum am copt vinetele, ardeii si mereu ma supara stomacul dupa ce mancam zacusca.
Am observat ca de la aceasta reteta dupa ce mananc nu imi apare acidul gastric ca dupa zacusca clasica.

Gustul este putin diferit de reteta clasica prin faptul ca nu se mai simte prajeala de vinete coapte si ardei, iar morcovii ii dau o dulceata aparte. Zaharul din compozitie balanseaza aciditatea preparatului.

Zacusca fara coacere sau zacusca lenesului – Ingrediente

3,5 kg ardei capia
2 kg ceapă
3,5 kg vinete
2 kg morcovi
2,5 kg roșii opărite și curățate de pielițe
500 ml ulei
4 linguri sare
7 linguri zahăr
2 linguri piper măcinat
2 foi de dafin

Zacusca fara coacere sau zacusca lenesului – Preparare

Ardeii se macină, nu foarte mărunt cu robotul de bucătărie. Vinetele curățate se dau prin mașina de tocat carne prin ciurul mare. Ceapa se curăță, spală și taie solzișori. Morcovii curățați se vor tăia felii.
Roșiile decojite se macină în robotul de bucătărie.

Zacusca fara coacere sau zacusca lenesului

Punem uleiul la încins și călim 5 minute ceapa tăiată.
Adăugăm și morcovii feliați, 1 lingură rasă sare și continuăm călirea
timp de 40 minute, amestecând mereu.

Adăugăm ardeii capia și 1 lingură sare. Continuăm călirea amestecând mereu încă 40 minute.
Adăugăm vinetele și 1 lingură sare. Continuăm călirea amestecând mereu încă 40 minute.

Zacusca fara coacere sau zacusca lenesului

Adăugăm roșiile măcinate. Amestecăm și adăugăm, foile de dafin,
zahărul, și piperul măcinat. Lăsăm să fiarbă alte 40 minute. În acest timp mai potriviți de gust cu sare și piper.

Zacusca astfel pregătită se pune în borcane, se pun capacele
și se întorc cu gura în jos pentru 5 minute. Se pun borcanele cu zacuscă la bain marie pentru 30 minute, după care se pun la dunst uscat până a doua zi.
Din cantitățile date mi-au ieșit 23 de borcane de 300 ml.

Zacusca fara coacere sau zacusca lenesului

Alte retete cu zacusca gasiti mai jos.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram