Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sarmalute in foi de varza

Sarmalute in foi de varza
Ingrediente
carne tocata de vita- 500g
orez – 150 g
ceapa- 4 buc
morcov- 2 buc
patrunjel- 1 leg
oua- 2 buc
piper
sare
cimbru- 1 lingurita
pasta de tomate- 4 lg
varzaproaspata- 1,5 kg
ulei- 3 lg

Sarmalute in foi de varza
Mod de preparare
Ceapa, morcovul si verdeata tocate marunt se amesteca cu carnea, ouale,  sarea, piperul si pasta de tomate.
Taiem cotorul de la varza, o asezam intr-un vas mai mare si turnam apa fierbinte in care am pus sare in locul cotorului,  astfel verzei i se desface singure foile.Dupa ce s-au inmuiat putin se scot si se lasa la racorit.
Din compozitia obtinuta facem sarmalutele pe care le asezam intr-un vas in care punem un strat de varza tocata, 3 lg de ulei si o lingurita de cimbru.
Acoperim cu foi de varza,  completam cu apa calduta si le dam la cuptor pentru 2 ore la foc mic.


Noi am mancat aceste  sarmalute in foi de varza,  cu  smantana,  dar mai bune ar fi fost cu hrean sau cu ardei iute.
Ar fi mers foarte bine pus printre sarmalute cateva bucati de oase afumate sau costita afumata…dar asta doar pentru cei carora le place.

Pofta buna!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Anonymous

    26/02/2012 at 08:33

    am facut si eu sarmale cu pasat ,.. vai dar am cumparat o varza de e buna de pus pingele .. e cauciucata.. asa de greu s`a oparit… a fost un chin pina am infasurat sarmalele.. ce sa fac cu varza asta ??? voi ce faceti cind varza e tare???? m`a omorit . nici acum cind au fiert sarmalele varza inca nu s`a muiat….noroc ce e buna compozitia … sunr rodica din cluj va pup

    • Leila

      26/02/2012 at 12:40

      Rodica, in acest caz nimic ! Incearca sa le umpli tip palnie cum e in filmulet , asa doar intr-o parte trebuie sa te chinui sa inchizi capatul , sau … sa cumperi alta varza 🙂 Pupice , Rodica !

    • Anonymous

      26/02/2012 at 14:02

      pe vremurii era varza aia buna de`ti era mai mare dragu sa lucrii cu ea… acum e buna de pingelit papuci…. e de groaza..le`am facut cu chiu cu vai dar ca si continut is super….credeam ca este vre`o metoda de a inmuia foile de varza….rodica

  • Anonymous

    01/04/2012 at 01:26

    oparesti varza in apa clocotita cu sare

    • Lory

      01/04/2012 at 15:27

      Asta am scris si eu in reteta 🙂 Toata problema e ca trebuie varza de-a noastra romaneasca nu din aia opinca.
      Nici nu ma mai chinui sa fac daca nu gasesc varza buna …e munca in zadar ..si nu ies nici bune 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.