Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Beigli cu mac II-Makos Bejgli II


Beigli cu mac II-Makos Bejgli II o alta metoda de preparare a acestor Cozonaci unguresti. De aceasta data aluatul din care pregatim Beigli il vom pune la dospit la rece, in frigider pentru 2 ore. Dupa ce a stat la rece suficient il vom umple cu umplutura de mac din abundenta. Sper sa va fie pe plac si sa incercati reteta noastra de Beigli cu Mac.
Ingrediente aluat pentru 2 sucituri de Beigli cu mac II-Makos Bejgli II:
200 g unt (sau margarina)
600 g faina
100 gr zahar praf
2 galbenusuri
1 praf sare
30 g drojdie proaspata
200 ml smantana
50 ml lapte
1 ou pentru uns aluatul

Ingrediente umplutura Beigli cu mac II-Makos Bejgli II:
600 g mac
270 g zahar
3 linguri miere de albine
optional – 100 g stafide
1 lingurita scortisoara macinata
coaja de la 1 lamaie
1 esenta rom

Preparare Beigli cu mac II-Makos Bejgli II:
Aluat:In 50 ml lapte caldut dizolvam 30 gr drojdie impreuna cu 1 praf de sare . Intr-un vas punem 600 gr faina , 200 gr unt (margarina) , 100 gr zahar praf ,2 galbenusuri de ou ,laptele in care am dizolvat drojdia si 200 ml smantana si incepem sa lucram bine toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen. Punem aluatul intr-o punga in care presaram un pic de faina si il lasam la rece pentru 2 ore la dospit.

Umplutura de Mac : Cei 600 gr mac il macinam cu cateva linguri de zahar . Intr-o cratita punem 270 gr zahar , 3 linguri miere de albine si 50 ml apa si facem un sirop .

In acest sirop adaugam macul macinat, coaja razuita de la 1 lamaie, 1 lingurita scortisoara si 1 fiola esenta de rom (cine doreste poate sa puna si 100 gr stafide , eu nu am pus deoarece nu am avut la indemana) si lasam sa fiarba aproximativ 2-3 minute. Umplutura o lasam sa raceasca bine.

Dupa ce au trecut cele 2 ore ,timp in care am lasat aluatul la rece ne apucam sa intindem pe o planseta presarata cu faina suciturile . Inainte impartim aluatul in 2 bucati. Intindem fiecare parte sub forma dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 0.5 cm si intindem o parte din umplutura racita.Lasam pe fiecare parte a aluatului intins la margine un spatiu liber de aproximativ 1-1.5 cm si rulam aluatul.

Suciturile le asezam in forma de chec in care punem hartie de copt in prealabil , ungem deasupra cu ou si cu furculita intepam in mai multe locuri suciturile.

Formele le punem in cuptorul incalzit in prealabil si lasam la copt primele 5 minute la foc mare apoi reducem la foc mic si coacem mai departe pana sunt frumos rumenite(sau se face proba cu scobitoarea ). Se scot din cuptor si lasam sa raceasca in forma , acoperite cu un prosop.

Se feliaza apoi si se pot servi .

[amd-yrecipe-recipe:127]

Pofta Buna !!!

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.