Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Beigli cu mac II-Makos Bejgli II

Beigli cu mac

Beigli cu mac II-Makos Bejgli II, o alta reteta pentru acest cozonac unguresc delicios de aceasta data cu aluatul tinut la rece. Speram sa va fie pe plac si sa incercati reteta noastra.

Va invitam sa vedeti si reteta Video de la Beigli cu nuca prezentata mai jos. Clic pe titlul din imagine pentru reteta!

Beigli cu mac II-Makos Bejgli II

300 g unt (sau 200 g untura)
600 g faina
100 gr zahar praf
2 galbenusuri
1 praf sare
30 g drojdie proaspata
200 ml smantana
50 ml lapte
1 ou pentru uns aluatul

Ingrediente umplutura Beigli cu mac II-Makos Bejgli II:
600 g mac
270 g zahar
3 linguri miere de albine
optional – 100 g stafide
1 lingurita scortisoara macinata
coaja de la 1 lamaie
1 esenta rom

beigli cu mac

Preparare Aluat

Amestecam faina cu untura sau untul, adaugam zaharul, galbenusurile, praful de sare smantana si laptele in care am dizolvat drojdia. Se lucreaza bine si aluatul se pune la rece sa dospeasca cat mai lent.

Intre timp macul se macina cu cateva linguri de zahar. Intr-o cratita punem 270 g zahar , 3 linguri miere de albine si 50 ml apa si fierbem un sirop.

In acest sirop adaugam macul macinat, coaja razuita de la 1 lamaie, 1 lingurita scortisoara si 1 fiola esenta de rom (cine doreste poate sa puna si 100 gr stafide , eu nu am pus deoarece nu am avut la indemana) si lasam sa fiarba aproximativ 2-3 minute. Umplutura o lasam sa raceasca bine.

Dupa ce au trecut cele 2 ore ,timp in care am lasat aluatul la rece ne apucam sa intindem pe o planseta presarata cu faina suciturile . Inainte impartim aluatul in 2 bucati. Intindem fiecare parte sub forma dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 0.5 cm si intindem o parte din umplutura racita.Lasam pe fiecare parte a aluatului intins la margine un spatiu liber de aproximativ 1-1.5 cm si rulam aluatul cat mai strans.

Suciturile le asezam in forma de chec in care punem hartie de copt in prealabil, ungem deasupra cu ou si cu furculita intepam in mai multe locuri suciturile.

Beigli cu mac
Beigli cu mac

Formele le punem in cuptorul incalzit in prealabil si lasam la copt primele 5 minute la foc mare apoi reducem la foc mic si coacem mai departe pana sunt frumos rumenite(sau se face proba cu scobitoarea ). Se scot din cuptor si lasam sa raceasca in forma , acoperite cu un prosop.

Beigli cu mac

Pofta Buna !!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati, nu uitati sa apasati si clopotelul pentru a vedea cand postam retete noi!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram