Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Invartita cu mere

invartita cu mereInvartita cu mere este un desert usor de preparat si foarte gustos.
De aceasta data eu am pregatit invartita cu mere in varianta de post, folosind un aluat dospit simplu si la indemana oricui.
Mie si familiei mele ne plac mult parjiturile dar si placintele cu mere asa ca mai mereu le pregatesc cate un desert la care sa folosesc merele.
Va recomand si voua cateva retete cu cele mai bune prajituri in care am folosit merele si care au fost savurate cu mare placere .
Tarta rustica cu mere, tarta cu mereprajitura cu mere, prajituracu mere si crema, prajitura cu mere si biscuiti

Invartita cu mere- Ingrediente

Aluatul
700 gr faina
25 gr drojdie
350 ml apa(mai mult sau mai putin)
50ml ulei
2 lg zahar
1/2 lingurita sare
Umplutura
2kg mere
zahar dupa gust
scortisoara macinata
zahar vanilat
2-3linguri pesmet fin
ulei pentru uns
invartita cu mere

Invartita cu mere-Mod de preparare

Intai pregatim umplutura de mere astfel : spalam bine merele dupa care le radem cu tot cu coaja(eu nu le curat de coaja niciodata …dar voi puteti sa o faceti daca nu va place ) prin razatoarea mare.
Punem merele intr-o cratita la calit cu zahar dupa gust si un pic de sare.
Cand merele au inceput sa se inmoaie dam deoparte si adaugam pesmetul care are rolul de a absoarbe sucul lasat de mere .
Cand s-a racit aromatizam umplutura cu zahar vanilat si scortisoara macinata(optional)

Cum pregatim foile de placinta

Punem faina cernuta intr-un castron si adaugam sarea peste ea.
Separat dizolvam drojdia cu zaharul, adugam cam 100 ml apa calduta si rasturnam peste faina
timp in care incepem sa framantam adugand apa calda putin cate putin pana ce consistenta aluatului devine elastica si usor de framantat.
Adaugam si uleiul si framantam bine pana se incorporeaza bine.
Lasam aluatul la odihnit nu mai mult de 5-10 min, dupa care portionam aluatul cam in 5 bucati ..in functie de cat de mari vreti sa va iasa invartitele.
Intindeti fiecare bucata in foaie subtire in forma de dreptunghi, ungeti cu ulei si asezati o parte din umplutura deasupra.
Rulati formand un sul caruia ii dati forma unui melc ca in imagine.
Asezati invartitele pe o tava tapetata cu hartie de copt , ungeti deasupra cu putin ulei si presarati cu zahar tos.
Introduceti tava in cuptorul incins timp de 25-30 de min pana invartitele se rumenesc frumos .
Se servesc pudrate cu zahar pudra vanilat.
Nota:Daca nu doriti sa faceti acesta invartita de post, puteti inlocui uleiul cu care am uns foile cu untul,
iar in compozitia aluatului puteti adauga 1-2 oua iar apa poate fi inlocuita cu laptele .

invartita cu mere

23 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Iancu Lubita

    04/02/2013 at 09:34

    Buna,buna invartita!!

    • LoredanaCarp

      04/02/2013 at 10:47

      Lulu e tare buna…facuta in varianta asta imi aduce aminte de placintele cu mere, branza facute de mama in cuptorul de lut !! Bune mai erau!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.