Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Iepure cu legume










Ingrediente:
1 bucata iepure salbatic (poate fi folosit si cel de casa)portionat
2 cutii ciuperci feliate(sau 500 gr champignon proaspete)
300 gr amestec de legume (fasole verde, porumb, morcovi , mazare)
1/2 lingurita cimbru
2 frunze dafin
6 catei usturoi feliate
2 buc ceapa taiata marunt
1 dovlecel taiat cubulete mai mari
200 gr ardei kapia copt si taiat fasii(puteti folosi si alt fel de ardei)
250 ml vin alb sec sau demisec
1/2 ardei iute
1 legatura patrunjel verde tocat
sare, piper si 1/2 lingurita boia
150 ml ulei

Preparare:
Carnea portionata o prajim in uleiul incins si apoi il scoatem deoparte.In uleiul in care am prajit carnea calim ceapa tocata si usturoiul feliat . Adaugam ardeii Kapia taiati fasii , frunzele de dafin ,1/2 lingurita cimbru ,1/2 lingurita boia si stingem totul cu 250 ml vin. Asezam inapoi bucatile de carne prajita si completam cu apa cat sa fie carnea acoperita adaugam sare si piper dupa gust ,ardeiul iute feliat si lasam sa fiarba acoperit la foc mic pana carnea se inmoaie(daca mai e nevoie se mai adauga apa).Acum cand carnea e fiarta adaugam si amestecul de legume ,impreuna cu ciupercile feliate si dovlecel lasand sa fiarba la foc mic neacoperit vasul pana se fierb toate legumele Se presara totul cu patrunjel verde tocat si se lasa sa dea un clocot.
Se serveste cu cartofi noi , cartofi natur, pireu de cartofi .

Pofta Buna !!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *