Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cornulete fragede cu bors

cornulete fragede cu borsCornulete fragede cu bors, reteta culinara.Cum se fac cornuletele fragede cu bors.Cornulete fragede de post.Cele mai bune cornulete fragede cu bors.Cornulete fragede cu rahat.Cornulete de post.

Daca vreti sa pregatiti cele mai bune cornulete fragede de post, va recomand cu incredere aceasta reteta. Aceasta reteta de cornulete fragede cu bors o facea mama mea nu numai in zilele de post ci si la sarbatori chiar daca e o reteta de post. Sunt atat de fragede si gustoase incat nici nu iti dai seama ca nu contin untura, lapte si oua. E o reteta foarte economica, cu ingrediente simple si la indemana oricui.Eu am ales sa le umplu cu rahat, dar pot fi umplute si cu gem de prune sau crema de nuci.

Cornulete fragede cu bors-Ingrediente

250 ml ulei
125 ml bors de putina
500 g faina
o nuca drojdie proaspata
o lingurita zahar
sare
rahat
zahar pudra

Cornulete fragede cu bors-Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu lingurita de zahar pana devine lichida, adaugam uleiul, borsul, sarea, omogenizam apoi treptat adaugam faina si framnatam pana obtinem un aluat omogen.
E posibil ca, cantitatea de faina sa fie mai mica sau mai mare in functie de tipul de faina folosit.
Lasam aluatul sa se odihneasca cam 20 min.
Pe o planseta pudrata bine cu faina intindem aluatul in foaie subtire, taiem forme patrate cu latura de 5-7 cm (sau cat de mari doriti sa va iasa cornuletele), asezam la un colt bucatele de rahat si rulam formand cornuletul.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptor preincalzit cam 20 min.
Cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa ramana albe .
Se trec prin zahar pudra vanilat imediat ce au fost scoase din cuptor.
cornulete fragede cu bors
Sun delicioase, recomand sa nu mancati multe deodata!!

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...