Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cornulete fragede cu bors

cornulete fragede cu borsCornulete fragede cu bors, reteta culinara.Cum se fac cornuletele fragede cu bors.Cornulete fragede de post.Cele mai bune cornulete fragede cu bors.Cornulete fragede cu rahat.Cornulete de post.

Daca vreti sa pregatiti cele mai bune cornulete fragede de post, va recomand cu incredere aceasta reteta. Aceasta reteta de cornulete fragede cu bors o facea mama mea nu numai in zilele de post ci si la sarbatori chiar daca e o reteta de post. Sunt atat de fragede si gustoase incat nici nu iti dai seama ca nu contin untura, lapte si oua. E o reteta foarte economica, cu ingrediente simple si la indemana oricui. Eu am ales sa le umplu cu rahat, dar pot fi umplute si cu gem de prune sau crema de nuci.

Cornulete fragede cu bors-Ingrediente

250 ml ulei
125 ml bors de putina
500 g faina
o nuca drojdie proaspata
o lingurita zahar
sare
rahat
zahar pudra

o nuca de drojdie= 25g


cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors-Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu lingurita de zahar pana devine lichida. Se adauga uleiul, borsul, sarea, se omogenizeaza apoi treptat se adauga faina si se framnata pana se obtine un aluat omogen.
E posibil ca, cantitatea de faina sa fie mai mica sau mai mare in functie de tipul de faina folosit.
Lasam aluatul sa se odihneasca cam 20 min.
Pe o planseta pudrata bine cu faina intindem aluatul in foaie subtire, taiem forme patrate cu latura de 5-7 cm (sau cat de mari doriti sa va iasa cornuletele), asezam la un colt bucatele de rahat si rulam formand cornuletul.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptor preincalzit cam 20 min.
Cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa ramana albe .
Se trec prin zahar pudra vanilat imediat ce au fost scoase din cuptor.
cornulete fragede cu bors
Sun delicioase, recomand sa nu mancati multe ..mai ales cand sunt calde!!

200 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • MARCEL

    03/03/2015 at 20:51

    CRED CA ESTE O RETETA BUNA .AM SA INCERC SI AM SA VA SPUN

  • andrei cristina

    29/11/2015 at 11:32

    FFFF bune!
    Incercati si va convingeti!
    Simpu de facut si ffff delicioase!
    Sa aveti o zi frumoasa.

  • cosmina

    22/11/2017 at 14:46

    buna ziua! cam cate cornulete ies din aceste cantitati de ingrediente? va multumesc ????

  • Cătălin

    27/02/2018 at 16:44

    Nuca de drojdie ar putea avea și grame? Sau ceva mai… Măsurabil. Mulțumesc!

  • Silvia

    02/03/2018 at 19:24

    Le-am incercat si sunt delicioase. Nici nu spui ca sunt de post.

  • Anonim

    04/06/2018 at 18:53

    Nu sunt bune nu va luati dupa comentarii faceti cercetari la 1 kg de faina se pune 50 g de drojdie proaspata ( cat o nuca ) nu la 500 de grame !!
    Altfel ies cu gust de drojdie . ( reteta compromisa! )
    O zi buna .

    • Loredana

      07/06/2018 at 09:56

      Daca erai sigur/a pe comentariul tau, era corect sa nu ne privam de anonimat…dar e alegerea ta si o respect.
      Cat priveste afirmatiile facute, cred ca mai bine ai face tu cercetari si ai vedea ca „nuca de drojdie ” nu cantareste nicicum 50 g …asta poate ca la tine nucile au o alta dimensiune.Drojdia cat o „nuca” cantareste fix 25g , recomand sa o cantaresti si pe urma sa mai vorbesti!!
      Pentru cei ce vor sa incerce reteta va asigur ca nu e compromisa, doamna sau domnul comentator o confundat nuca cu kiwi 🙂
      Pentru linistea dvs o sa postez in reteta o imagine cu „nuca”mea de drojdie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.