Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Negresa a la Leila








Pentru unii aceasta prajitura este cunoscuta sub denumirea de cuburi trase in glazura . Ei bine, eu o cunosc cu numele de Negresa .
Haideti sa vedem ce ingrediente avem nevoie pentru caeasta prajiturica .

Pentru blat:
250 gr zahar
2 oua
100 gr Rama ( unt)
3 linguri miere albine
380 gr faina
1 plic praf de copt
100 ml lapte

Pentru glazura :
300 gr zahar
250 gr rama
4 linguri cacao
15 linguri lapte

Pentru ornat : nuca de cocos, sau nuci macinate

Preparare Blat:
Cele 250 gr zahar se amesteca cu 2 oua,100 gr rama,3 linguri miere de albine topita si 100 ml lapte.La aceasta compozitie adaugam 380 gr faina si 1 plic praf de copt.Tapetam o tava cu hartie de copt turnam compozitia in ea si o dam la cuptorul preincalzit. Se tine la cuptor initial la foc mare aproximativ 5 minute apoi focul se reduce la minim. Se face proba cu scobitoarea si daca pe ea nu ramane aluat atunci blatul este copt. Se scoate de la cuptor si se lasa la racit.Se va taia blatul in patrate de ce marime doriti.

Preparam glazura :
Intr-un vas punem 300 gr zahar,4 linguri cacao,15 linguri lapte si punem totul la foc pana se topeste ,apoi adaugam 250 gr rama si tinem la fiert pana se topeste si se formeaza un fel de sirop. Trebuie tinut la foc mic sa nu se intareasca atata timp cat avem de tavalit prin el bucatile de blat.

Bucatile de blat le dam prin glazura fierbinte apoi le tavalim prin nuca de cocos sau nuca macinata ( daca le dati prin nuca macinata , va recomand sa prajiti inainte nucile).

Pofta Buna !!!!

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...