Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Reteta Crema Cremsnit

Reteta Crema CremsnitReteta Crema Cremsnit

In urma cu ceva timp am scris Reteta Foi Cremsnit, asa ca a sosit si vremea sa postez Reteta Crema Cremsnit preparata in casa.

Cremsnitul din comert are un gust neutru ca toate prajiturile din ziua de azi ce se comercializeaza in cofetarii si din aceste motive prefer sa pregatesc atat foile cat si crema de Cremsnit. Nimic nu se compara cu o prajitura buna de casa!

Ingrediente Crema Cremsnit :

6 oua
4 linguri faina
1 l lapte
5 linguri zahar
4-5 plicuri zahar vanilat
1 cana zahar (cana este de 250 ml)
200 ml frisca (optional)

Reteta Crema Cremsnit

Preparare Crema Cremsnit:

Intr-un vas punem faina, zaharul vanilat, 5 linguri zahar, galbenusurile le amestecam adaugand treptat laptele rece.

preparare Reteta Crema Cremsnit
Punem la fiert pana se ingroase. Intre timp albusurile se bat spuma cu 1 cana de zahar. La crema de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si continuam sa fierbem totul amestecand usor pana se omogenizeaza cele doua creme.

preparare Reteta Crema Cremsnit
Crema se va turna calda peste foi. (O foaie se pune in interiorul tavii si peste turnam crema de cremsnit, deasupra asezam foaia ramasa.
PS: Uneori las crema sa raceasca si adaug la ea 200 ml frisca batuta si apoi torn crema peste foaie.
Spor la prajiturit!

206 Shares

Recent Comments

  • stefan doina

    08/11/2015 at 17:46

    Eu la crema de vanilie pun si 1 pachet de unt, aici vad ca nu se pune deloc….

  • Mihaela

    29/11/2015 at 13:54

    Am testat reteta este buna, dar dupa parerea mea cred ca este mult prea dulce ar merge doar cu treisferturi cana de zahar.O sa incerc data viitoare.

  • Mihaela

    24/01/2016 at 13:09

    Cum adaug Frisca? Daca las crema la racit nu se intareste? Plaza help

  • Carmencita

    25/11/2016 at 19:14

    Eu pun in crema inca fierbinte luata de pe foc albusul de la cele 6 oua , batute cu 1/2 din cantitatea de zahar , restul de zahar il pun in crema fiarta .Merita sa incercati crema de vanilie este foarte aerata si pufoasa !

  • Gabriela Aurora

    31/12/2016 at 21:35

    Este foarte buna , as putea spune cea mai buna.Am facut-o fara frisca. Multumim pt.reteta.

  • Ramona

    30/12/2017 at 18:20

    Daca pun mai multe albusuri , ce se poate intampla?

    • Marina

      11/09/2018 at 09:29

      Nimic, eu pun mai multe albușuri.
      Că sa fiu sigură că se intareste adaug și două pliculețe de gelatina.
      Este delicioasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.