Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Trandafirul Negru

trandafirul-negru

Ingrediente foi:

600 g faina
50 g untura sau 100 g margarina Rama(sau unt),
300 g zahar,
3 galbenusuri ou,
1 pachet praf de copt,
smantana cat cuprinde aluatul,

Umplutura :
200 g mac macinat,
200 g faina,
100 g margarina Rama(la cub, sau unt),
250 g zahar pudra,
50 ml lapte,
coaja de la o lamaie
2 mere razuite pe razatoarea mare,
1/2 pachet praf de copt,

Crema :
1 l lapte,
3 pachete budinca de vanilie,
250 g margarina Rama cub(sau unt),
250 gr zahar,

Glazura:
400 g ciocolata menaj,
1 lingurita unt,
50-75 ml lapte,

Preparare foi :

Se amesteca faina, rama, zaharul, galbenusurile si praful de copt adaugand smantana cat sa obtinem un aluat care sa fie omogen si sa poata fi intins . Aluatul obtinut se imparte in 6 parti. Din doua parti coacem doua foi de marimea tavii, pe dosul acesteia.
Celelalte 4 parti se intind si ele una cate una si se umple cu compozitia de mai jos. Aceste 4 rulade se coc in interiorul tavii .
(Eu am copt ruladele umplute in forma rotunda cu diametrul de 26 cm pe care le-am asezat sub forma de melc si celelalte 2 parti le-am copt pe fundul tavii detasabile in care am copt initial rulourile obtinand astfel 2 foi)

Umplutura pentru cele 4 parti de aluat :

Macul macinat, faina, margarina (sau untul), zaharul, 1/2 plic praf de copt se amesteca cu 50 ml lapte se adauga coaja de lamaie si marele razuite. Se amesteca bine sa se omogenizeze si umplem cele 4 foi. Se ruleaza si se aseaza in tava detasabila una in continuarea celeilalte sub forma unei cochilii de melc,in care am pus hartie de copt si marginile le-am uns cu unt si presarat cu putina faina. Punem la copt tava cu rulourile umplute. Ele se vor uni intre ele in timpul coacerii. Cand se va scoate din cuptor nu se vor dezlipi ci se vor lasa asa lipite . Dupa ce rulourile sunt coapte, pe fundul tavii detasabile coacem si celelate 2 foi ce au mai ramas.

Crema dintre foi :

Budinca se amesteca cu zaharul si se adauga treptat laptele rece si apoi se pune la fiert pana se ingroase. Se lasa la racit. Intre timp se spumeaza 250 g margarina Rama( cub , sau unt), cu 2 linguri zahar praf . Cand budinca a racit se adauga margarina spumata si se amesteca pana se omogenizeaza.

Asamblare:

Punem pe un platou rotund o foaie coapta pe dosul tavii ,o ungem cu jumatate din crema de budinca, asezam peste cele 4 rulouri coapte si deasupra punem restul de crema si acoperim cu cealalta foaie. Lasam un pic de crema pentru a nivela si marginile frumos. Pe baie de aburi punem la topit ciocolata de menaj impreuna cu laptele si lingurita de unt. Glazuram cu ciocolata topita.
Lasam la racit dupa care o portionam si o putem servi.

Aceasta prajitura se poate coace in tava normala de aragaz. In acest caz intai veti coace rulourile umplute in tava tapetata cu hartie de copt, apoi pe dsul aceleiasi tavi veti coace cele 2 foi. Pe un platou veti aseza intai una din foile coapte, peste se pune o parte din crema, deasupra asezam rulourile umplute, coapte(fara sa le desprindeti una de cealalta), din nou un strat de crema ce va veni acoperita cu foaia ramasa. La fel se va glazura cu ciocolata neagra sau alba, dupa preferintele fiecaruia.

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...