Salata Olteneasca- Csalamade

INGREDIENTE 1 PORTIE :

1.5 kg varza de toamna,
1.5 kg castraveti,
1.5 kg ardei grasi,
1/2 kg ceapa,
200 ml otet,
sare la vrac,
zahar dupa gust,
piper alb macinat dupa gust (cine doreste poate sa puna boabe de piper ),
1 lingura salicil(sau praf conservant),
foi de dafin,

PREPARARE :

Varza, castravetii ,ardeii curatati se taie felii subtiri. Acestea se amesteca intr-un vas mare impreuna cu otetul, zaharul pus dupa gust , sare,piper alb si 1 lingura salicil, si se lasa de la o zi la alta ,dar se mai amesteca intre timp. A doua zi taiem si 1/2 kg de ceapa felii subtiri si amestecam cu un pic de sare ,apoi o stoarcem si o punem la restul legumelor si lasam sa mai stea impreuna cca 2 ore. Asezam in borcane salata astfel preparata si la fiecare borcan punem o foaie mica de dafin apoi le capsam si le asezam in camara.

Pofta Buna !

Print Friendly

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

  1. a zis

    Mitinita dragutza mea , daca ii spun csalamade multa lume nu stie ce e , sau cu se se papa :)))) daca alegeam sa fie olteneasca doar :))) nu stiau cei din zona noastra ce o fi … Asa ca … am impacat si capra si varza :) Acu e si olteneasca si ungureasca :)))) , pe intelesul tuturor ca doar asa e frumos sa ne intelegem cu totii :)

    Pupice si sa ai spor !

  2. ana maria b a zis

    castravetii proaspeti sau muratioi?cred ca prospeti dac erau murati nu mai era nevoie de oteet :D,imi surade ideea,cred ca e delicioasaaa

  3. Gabi a zis

    Deci, de fiecare data cand postati o reteta mie mi se umple gura cu apa. Nu-i cooooorect!!!! :)))
    Aseara am facut reteta voastra de tort de biscutiti cu mere si a iesit o minunatie. Va iubesc!

    • LoredanaCarp a zis

      Logic ca se pune si zeama.Dar dupa cum stii varza lasa foarte multa zeama Opui in borcane in propartie rezonabila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>