Va prezentam in cele ce urmeaza un Cozonac cu bule de branza foarte bun.
Nu doar la gustari poti folosi crema de branza Ceva fin cremos de la Delaco . Acum poti sa prepari celor dragi si cozonaci deliciosi umpluti cu aceasta crema de branza!! Incearca si tu sa vezi cat de savuros este acest cozonac cu bule de branza! Va invitam sa vedeti si varianta Cozonac cu bule de Mac !
Ingrediente aluat Cozonac cu bule de branza:
500 g faina alba
300 ml lapte
60 g zahar
1 ou
1/2 lingurita sare
2 linguri cacao
20 g drojdie
3 linguri ulei
1 ou pentru uns cozonacul
Ingrediente umplutura Cozonac cu bule de branza:
400 g Ceva Fin cremos cu smantana-Delaco
5 linguri pesmet
5 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
1 lamaie
Preparare Umplutura Cozonac cu bule de branza:
Razuiti coaja de lamaie pe razatoarea fina si o adaugati la crema de branza impreuna cu zaharul, vanilia si pesmetul. Amestecati si lasati la rece .
Preparare Aluat Cozonac cu bule de branza :
Laptele se incalzeste usor si adugati zaharul sis area. Dizolvati in lapte drojdia. Intr-un vas puneti 500 g faina la care adaugati 2 linguri cacao si amestecati . Adaugati laptele in care ati dizolvat drojdia , oul intreg si framantati circa 15 minute. Adaugati 3 linguri ulei si continuati sa framantati pana aceasta se incorporeaza.
Presarati aluatul rezultat cu putina faina si lasti la dospit la loc caldut pana aceste isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit rasturnati aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si framantati usor sa iasa aerul. O rulati sub forma de bagheta pe care o veti imparti in 16 bile si le lasati pentru 15 minute acoperite la dospit.
Fiecare bucata de aluat se intinde prin presare in mina, si in mijlocul fiecareia punem cate 1 lingura din umplutura (impartiti inainte umplutura in 16 portii). Inchideti umplutura in aluat dati forma rotunda fiecareia.
In forma de cozonac tapetata cu hartie de copt vom pune 8 bile de aluat umplut in asa fel incat sa nu fie asezate una langa alta (deci nu paralel…) ci putin deplasate , o bila mai sus si alta mai jos.Urmatoarele 8 bile umplute le vom aseza peste primul rand avand grija ca bila sa nu fie asezata exact peste cea de jos ci la mijlocul dintre 2 bile(exact in punctul in care cele doua bile din primul rand sunt tangente).
Se lasa la dospit 30 minute, se unge deasupra cu ou si se pune la copt in cuptorul preincalzit pana se rumeneste .
Comentarii recente
mikaela
09/07/2015 at 16:52Se poate umple cu mascarpone?
Loredana
20/07/2015 at 19:05Cred ca ar merge si cu mascarpone. Textura acestei pranze se apropie cu mascarponele