Prajitura cu crema de lapte

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (4 votes)
Print Friendly








Ingrediente

Crema de lapte

2 l lapte de vaca
800 gr zahar
o lingurita rasa bicarbonat de sodiu
un varf de cutit de sare

Blat
6 oua
250 gr zahar
125 ml lapte
300 gr faina
un pachetel praf de copt
un varf de cutit de sare
esenta de vanilie

Sirop
350 ml lapte
250 ml frisca lichida

Preparare crema de lapte
Laptele se pune la fiert intr-o cratita cu fundul gros sau un ceaunel.Cand acesta s-a incalzit bine se adauga zaharul ,bicarbonatul si praful de sare.Se fierbe la foc mic amestecand constant in el.Este gata atunci cand a scazut cam la jumatate si are culoarea caramelului.Se lasa sa se raceasca dupa care poate fi folosit .Se pastreaza foarte bine cam 10 zile intr-un borcan inchis ermetic la frigider.

Blatul

Albusurile se bat spuma cu zaharul pe care il adaugam treptat.Se adauga galbenusurile amestecate cu esenta de vanilie si se incorporeaza usor.Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si sarea alternand cu laptele.Se amesteca cu o paleta de jos in sus astfel incat albusul sa nu se lase.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat.

Dupa ce blatul s-a racit foarte putin il intepam cu un bat de frigaruie pe toata suprafata si il insiropam cu amestecul de lapte si frisca rece(blatul ramane in tava in care l-am copt…dar nu uitati sa desprindeti de pe el hartia de copt).
Se lasa la rece dupa care se portioneaza dupa placul fiecaruia si se serveste impreuna cu crema de lapte.Blatul insiropat trebuie tinut in permanenta in frigider…astfel prajitura e mult mai buna.

 

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Tarta cu capsuni

Tarta cu capsuni

  • http://www.blogger.com/profile/11658044172856187185 pansy
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    faina trebuie sa fie !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/07274745437284382983 Just me
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    CE BUNA O FI,,,DAR MA GANDESC LA CALORII :)))BINE CA NU INGRASA POZELE!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/17941258823887277258 mirela
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Tare bine arata,vreau si eu.O zi placuta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/15805449085987926591 Lacrima
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    pofticioasa rau prajiturica asta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/16993947670067297772 gaby_d
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    tare-mi face cu ochiul crema asta!trebuie sa fie tare buna!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Fetelor e o prajitura pe gustul meu v-o recomand cu incredere…eu de data asta doar am executat-o…tare m-as fi infipt intr-o bucatica mmm.
    Tot crema asta am folosit-o s la un tort de mere…absolut minunata!
    Poftim ca ma laud singura :))…dar nu am inventat-o eu e luata de pe net cu ceva modificari.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/15130689330532859723 Ramona Alina
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Îmi lasã gura apã, e minunatã!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Alina incearc-0 sigur va fi pe placul tau :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Paula///imi spui te rog…care e rostul bicarbonatului in crema??n-am incercat asa ceva niciodata dar stii voba aceea ..niciodata sa nu spui niciodata !! seamana f mult cu laptele condensat …mai putin sarea si bicarbonatul !Multumesc !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Paula bicarbonatul ajuta la schimbarea culorii.Iar sarea pentru gust.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/13179444829430989822 Gabriela Cara
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    E preferata copiilor mei, eu o stiu sub denumirea de Pastel de quatro leches… patru feluri de lapte pentru ca in reteta mea exista si laptele evaporat ca ingredient, pe langa lapte condensat, frisca lichida si lapte. Cand nu gaseam in comert lapte condensat din care fac dulce de leche pentru glazura, foloseam aceeasi metoda cu laptele( zahar, bicarbonat) fiert mult timp. Foarte buna intr-adevar :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Gabi e si preferata mea si a copiilor mei.Fiindca nu am folosit toate ingredientele din reteta originala, nu i-am dat aceasta denumire.La noi nu se gaseste lapte condensat,lapte evaporat, am recurs la metoda asta de nevoie (intradevar necesita mai mult timp ) dar e foarte buna si asa :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    adica tre vsa astept 10 zile sa pot gsta reteta???????!!!!!!!
    o sa ma incarc cu multa rabdare da chiar vreau sa vad daca merita …

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Doamne fereste!! da nu am scris eu asa ceva in reteta :))) am spus ca 10 zile se poate pastra crema de lapte …daca o pui in frigider … Crema de lapte o poti folosi imediat in nici un caz ca se poate folosi dupa 10 zile .

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • miezu
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    ce dimensiune are tava?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • LoredanaCarp
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      30/42 cm

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania