Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Reteta Crema Cremsnit

Reteta Crema CremsnitReteta Crema Cremsnit

In urma cu ceva timp am scris Reteta Foi Cremsnit, asa ca a sosit si vremea sa postez Reteta Crema Cremsnit preparata in casa.

Cremsnitul din comert are un gust neutru ca toate prajiturile din ziua de azi ce se comercializeaza in cofetarii si din aceste motive prefer sa pregatesc atat foile cat si crema de Cremsnit. Nimic nu se compara cu o prajitura buna de casa!

Ingrediente Crema Cremsnit :

6 oua
4 linguri faina
1 l lapte
5 linguri zahar
4-5 plicuri zahar vanilat
1 cana zahar (cana este de 250 ml)
200 ml frisca (optional)

Reteta Crema Cremsnit

Preparare Crema Cremsnit:

Intr-un vas punem faina, zaharul vanilat, 5 linguri zahar, galbenusurile le amestecam adaugand treptat laptele rece.

preparare Reteta Crema Cremsnit
Punem la fiert pana se ingroase. Intre timp albusurile se bat spuma cu 1 cana de zahar. La crema de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si continuam sa fierbem totul amestecand usor pana se omogenizeaza cele doua creme (timp de 2-3 minute).

preparare Reteta Crema Cremsnit
Crema se va turna calda peste foi. (O foaie se pune in interiorul tavii si peste turnam crema de cremsnit, deasupra asezam foaia ramasa.
PS: Uneori las crema sa raceasca si adaug la ea 200 ml frisca batuta si apoi torn crema peste foaie.
Spor la prajiturit!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram