Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Sirop de mure reteta clasica

Sirop de mure reteta clasica

Am mai pregatit sirop de mure, dar la rece. Am incercat si aceasta reteta de Sirop de mure reteta clasica asa cum il pregatea mama mea, doar ca eu am simplificat procesul.

Mama zdrobea murele, le punea la fiert cu putina apa apoi o trecea printr-o sita deasa ca sa indeparteze semintele.
Eu am folosit un storcator cu melc de la Heinner de care sunt foarte multumita si indeparteaza toate semintele.

Hey, dar din aceste resturi putem pregati un ceai delicios. Nu arucam resturile ramase si bine stoarse!!! Puneti-le la uscat in cuptor sau deshidrator si pregatiti un ceai excelent din resturile ramase!

Mai jos va prezentam reteta acestui sirop si in format Video

Alte retete cu mure ….

Sirop de mure reteta clasica – Ingrediente

Mure
zahar
sare de lamaie

Nu dau cantitati de fructe si zahar deoarece la fiecare litru de lichid rezultat dupa stoarcere se pune 500 g zahar, asadar fiecare veti avea poate alte cantitati decat cele ce va dau eu. Important de retinut, la fiecare litru se pune 500 g zahar si 1 lingurita( circa 5 g) sare de lamaie.

Sirop de mure reteta clasica

Preparare

Fructele se spala in mai multe ape dupa care le lasam la scurs. Se dau prin storcatorul de fructe sau prin storcatorul cu melc. Lichidul ce rezulta dupa stoarcere se masoara si in functie de cantitate adaugam zahar si sare de lamaie.

Eu am masurat cantitatea de lichid cu cantarul HKS-BK10USB achizitionat de la Heinner, astfel nu a mai trebuit sa folosesc si pahar gradat. Cantarul are mai multe unitati de masura si este foarte util.

La fiecare litru de lichid rezultat dupa stoarcere adaugam 500 g zahar si 1 lingurita rasa de sare de lamaie( sau zeama de la o lamaie stoarsa). Puneti la fiert si lasati sa fiarba 5 minute din momentul in care a dat in clocot.

Sirop de mure reteta clasica

Luati de pe foc si turnati siropul in sticlele sterilizate in prealabil si inchideti cu capace. Puneti sticlele in cuptor la sterilizat la 160 grade Celsius timp de 15 minute dupa care opriti cuptorul si lasati sticlele cu sirop sa raceasca complet in cuptor. Sau puteti scoate sticlele fierbinti din cuptor si le puneti intre paturi pana racesc complet.

Sirop de mure reteta clasica

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram