Zilele trecute am gasit in piata vinete subtiri numai bune de pregatit bunatati din ele.
Aveam in plan sa pun pentru iarna vinete felii in ulei, la borcan, asa ca nu am stat pe ganduri si am cumparat 2 kg cat sa umplu doua borcanele destul de marisoare.
Pregatirea acestei retete este relativ usoara, vinetele se taie felii si se coc pe gratar sau in ulei insa eu recomand sa le faceti pe gratar. Daca aveti gratar electric atunci treaba merge foarte usor.
Eu am folosit gratarul electric FEG-2100SSBK de la Fram Electrocasnice pe care il folosesc de ceva vreme si sunt foarte multumita de el.


Daca va intrebati cum pot fi mancate aceste vinete, va spun ca merg perfect in sandvisuri, pe bruschette alaturi de rosii uscate in ulei de masline. Mai pot fi puse pe platourile de aperitive insotind preparatele din carne sau branzeturi. Garantez ca sunt delicioase si nu ar trebui sa lipseasca din nicio camara.
Va las doua retete inca doua idei de retete pe care le pregatesc mai mereu si care nu imi lipsesc din casa!


Vinete felii in ulei la borcan- Ingrediente
- 2 kg vinete subtiri
- ulei de masline sau de floarea soarelui
- sare si piper
- busuioc si oregano uscat
- busuioc proaspat
- fulgi de ardei iute
- rondele de ardei iute proaspat
- usturoi felii

Cum preparam vinetele
Vinetele se spala si se sterg apoi cu un prosop de hartie. Se taie in felii cam de jumatate de cm, se aseaza intr-un vas incapator si se presara cu sare.
Se lasa deoparte cam 30 min, timp in care vinetele lasa zeama.
Se intinde pe masa un prosop de hartie, se aseaza feliile de vinete, apoi cu alt prosop de hartie se absoarbe toata zeama.


Se stropesc cu ulei si se aseaza pe gratarul incins pentru cateva minute cat sa se rumeneasca ca in imagine.


Dupa ce toate feliile de vinete sunt copate, se presara cu putina sare, oregano si busuioc uscat, fulgi de chilli si piper negru.
Pe fundul borcanelor se pun frunze de busuioc proaspat, rondele de ardei iute si felii de usturoi.
Se aseaza feliile de vinete, printre ele se mai pun felii de usturoi si frunze de busuioc. Dupa ce borcanele sunt umplute si toarna uleiul de masline pana sunt acoperite complet.
Cum se conserva vinetele
Daca nu vreti sa le pastrati peste iarna in camara si le consumati in saptamanile urmatoare, atunci borcanele se pun la rece in frigider. Daca le tineti in camara atunci borcanele se pun la sterilizat pe baie de apa pentru 30 min din momentul in care apa incepe sa fiarba. Se lasa sa se raceasca in vasul in care au fiert apoi se sterg, se eticheteaza si se pun in camara.
Sa aveti spor si pofta!!


Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!