Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pasta de gogosari dulce picanta

Pasta de gogosari dulce picanta


Azi, in prima zi de toamna calendaristica va aduc o reteta nou nouta de conserva de casa – Pasta de gogosari dulce picanta.
Pietele sunt pline de legume si de mai bine de o saptamana tot fac conserve pentru iarna. Azi a venit randul acestei conserve delicioase ce o folosesc in foarte multe mancaruri. Pasta de gogosari este foarte puternica la gust si culoare asa ca mai mult de 1-2 linguri, nici nu poti pune in mancare.
Din ingredientele de mai jos am obtinut 7 borcanele, cantitate ce este mai mult decat suficienta pentru familia mea.

tocator de legume si carne heinner


Pentru aceasta pasta de gogosari mi-a fost de mare ajutor acest Tocator de legume Heinner HMC-KD800SS, i-am transformat rapid intr-o pasta gata de pus la fiert.
Va las mai jos inca doua retete pe care eu le pregatesc in fiecare toamna si care nu imi lipsesc din camara.


Pasta de gogosari dulce picanta- Ingrediente

  • 2,600 kg gogosari curatati
  • 400 ml suc de mere sau apa
  • 4 ardei mici chilli, uscati sau 2 lingurite fulgi de chilli
  • sare dupa gust
  • o foaie de dafin
  • boabe de piper negru
  • o crenguta de cimbru
  • 1 lingura zahar daca folositi apa si nu suc de mere
Pasta de gogosari dulce picanta


Cum preparam pasta de gogosari

Gogosarii spalati, se curata de cotoare si seminte si se pun in tocatorul de legume si se mixeaza pana ce devin o pasta.

tocare gogosari


Compozitia rezultata se pune intr-o cratita cu fundul gros, se adauga sucul de mere, si condimentele.
Se lasa la fiert la foc potrivit pana ce pasta de gogosari este fiarta si scade la jumatate.
Consistenta ei o puteti face dupa cum doriti, mai subtire sau mai groasa asa ca timpul de fierbere poate varia.
Cand este gata se scoate crenguta de cimbru si foaia de dafin. Cu un mixer vertical se paseaza pasta pana devine foarte fina. Acesta etapa insa poate fi sarita daca nu va deranjeaza ca se mai vad mici bucatele. Totul e dupa perceptia fiecaruia si mai ales la ce va ganditi sa folositi acesta pasta.

fierbere pasta gogosari


Cum se sterilizeaza conserva de casa

Cat este ferbinte se pune in borcane potrivite ca marime ce in prealabil au fost spalate si sterilizate in cuptor 15 min la 150 C.
Se infileteaza capacele apoi se pune tava cu borcane la cuptor pentru 25 min la 150 C . Dupa ce timpul s-a scurs se lasa sa se raceasca in cuptor, dupa care se eticheteaza si se pun in camara.

sterilizare


Eu folosesc aceasta pasta la tocanite, sarmale, mancaruri cu sos chiar si ciorbe. Coloreaza si da gust bun, asa ca e deajuns sa pui 1-2 linguri, in functie si de numarul de portii ce le gatesti.
Se merita sa faci cateva borcanele, costul gogosarilor a fost unul modic 5 lei/ kg, iar costul condimentelor si a sucul de mere sau zaharului e total nesemnificativ.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram