Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Confit de usturoi cu ierburi aromatice

Confit de usturoi cu ierburi aromatice

In acesta toamna am pregatit de multe ori acest confit de usturoi cu ierburi aromatice!! De fiecare data a disparut foarte repede asa ca m-am gandit ca ar trebui sa va arat si voua aceasta reteta.
Se prepara extrem de usor, doar curatatul usturoiului dureaza ceva timp, dar daca aveti ajutoare atunci musai sa va rapiti putin timp pentru a-l pregati.
La ce folosim confitul de usturoi? Da la ce nu poate fi folosit!!
Imi place foarte mult sa il intind pe paine prajita, sa mai adaug rosii uscate in ulei de masline(va las reteta mai jos) , cateva felii de mozzarella fresca sau rasa si apoi la cuptor sau in friteuza cu aer cald pentru cateva minute!!
Poate fi pus in sosul de maioneza, in paste, pe bruschette, sau oriunde doriti!!
Eu ador acest confit de usturoi cu ierburi aromatice, am in frigider in permanenta un borcanel cu usturoi si unul de rosii uscate in ulei.
Mai jos va las inca doua retete dragi mie !!

Confit de usturoi cu ierburi aromatice- Ingrediente

  • 500 g usturoi
  • ulei de masline
  • o crenguta de cimbru
  • o crenguta de rozmarin
  • un praf de sare
ingrediente

Cum pregatim usturoiul confiat in ulei de masline

Pentru aceasta reteta recomand usturoiul cu cateii mari pentru ca isi pastreaza forma dupa ce sunt pregatiti in uleiul de masline.

usturoi

Usturoiul curatat se pune intr-o craticioara, se adauga crengutele de cimbru uscat si rozmarin, sarea si apoi se toarna ulei de masline cat sa ii acopere.

preparare confit usturoi

Se pune cratita pe ochiul mic a aragazului si se lasa la foc mic pana ce usturoiul este bine patruns si se aureste un pic deasupra.

usturoi confiat

Am uitat sa cronometrez, da cred ca undeva la vre-o 30 min, da mai bine stati cu ochii pe el.
Se lasa sa se raceasca bine apoi se pune intr-un borcan si se pastreaza la rece.

conservare usturoi

Eu l-am lasat cateva zile si la temperatura camerei si nu a suferit nici o modificare. Insa pentru siguranta, recomand sa il puneti in frigider.

Confit de usturoi cu ierburi aromatice

In frigider uleiul de masline isi v-a schimba consistenta, insa pentru a-l folosi se scoate cantitatea dorita din borcan si se lasa la temperatura camerei. Astfel uleiul de masline isi revine la consistenta normala si poate fi folosit.
Incercati prima data o cantitate mai mica, si daca va place puteti mari cantitatea dupa nevoie!!
Sa aveti spor si pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram