Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciuperci umplute pane

Ingrediente:
20 bucati ciuperci champignon,
200 g sunca presata,
200 g cascaval afumat,
1-2 linguri smantana,
1/2 legatura patrunjel verde,
sare, piper dupa gust,
1 lingura unt, si 1/2 lingura ulei,
ou,
ulei pentru prajit,
faina, pesmet,

 Preparare:
Curatam ciupercile si indepartam coditele pe care ulterior le vom taia cubulete. Punem la incis 1 lingura unt cu 1/2 lingura ulei si calim coditele de la ciuperci impreuna cu sunca taiata marunt(lasam la calit pana dispare toata zeama lasata de ciuperci). Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam la racit si adaugam cascavalul ras pe razatoarea fina. Adaugam patrunjelul tocat marunt si amestecam compozitia. Daca nu e compacta putem adauga 1-2 linguri smantana.Umplem cu lingurita o palarioara de ciuperca cu compozitie(sa fie mai cu varf umpluta), peste asezam o alta palarioara si o asezam deoparte pana terminam cu toate ciupercutele de umplut. Pe o farfurie punem cateva linguri cu faina, pe alta farfurie punem pesmet si intr-o farfurie spargem un ou pe care il batem putin cu sare. Dam ciupercile umplute prin ou, faina, ou, apoi pesmet si apoi le prajim in ulei incins pana devin aurii. Se scot pe prosop de hartie pentru a  absorbi surplusul de ulei.

Pofta Buna !

287 Shares

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.