Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gogosi cu Piersici si Branza

 

gogosi-cu-branza-si-piersici
Gogosi cu Piersici si Branza

INGREDIENTE GOGOSI:

50 gr rama,
125 gr faina,
125 ml apa,
3 oua intregi,
1 praf sare,

INGREDIENTE UMPLUTURA:

frunze patrunjel verde,
300 gr branza vaci dulce,
2-3 linguri smantana,
2 linguri zeama de lamaie,
piersici
sare, piper alb

PREPARARE:
Se pune la fiert 125 ml apa impreuna cu 50 gr rama si sarea. La primele clocote se adauga 125 gr faina dintr-o data si se amesteca bine apoi luam vasul de pe foc si lasam la racit. Adaugam ouale pe rand la compozitie si amestecam bine pana devine o pasta ( eu am amestecat cu mixerul la viteza mare ).
Cu lingurita se formeaza gogosi ( le-am turnat cu posul ) care se pun pe hartie cerata (sau hartie de copt ) si se da la cuptorul preincalzit. Se tine la copt cca 25 minute la foc domol. Le scoatem din cuptor ,le lasam la racit apoi le taiem pe orizontala .
Intre timp rupem frunzele de patrunjel. Branza o amestecam cu 2-3 linguri de smantana ,2 linguri zeama de lamaie si o condimentam cu sare si piper dupa gust. Taiem piersicile felii mai grosute si asezam cate o felie de piersica si cate o frunza de patrunjel pe partea de jos a gogosilor . Peste punem crema de branza si asezam capacelele gogosilor .

Pofta Buna !

0 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • sarah

    24/06/2011 at 17:27

    stai ca am inteles….e aluatul ala de ecler care mie nu-mi iese never?!?mai ca l-as mai incerca odata,poate are mila de data asta.arata grozav!pupici

  • Lily

    24/06/2011 at 19:01

    Multumim de reteta…Am salvat-o!!!

  • coca

    13/03/2012 at 13:12

    foarte apetisant .cate gogosele ies din aceata compozitie ?multumesc.

    • Leila

      14/03/2012 at 08:55

      Coca, depinde de mana fiecaruia , de pos, de varful cu care le torni aluatul. Sunt mai multi factori care intervin in acest caz . O zi minunata sa ai !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.