Va prezentam si azi o rulada aperitiv festiva usor de preparat ce ar sta foarte bine pe masa de Revelion sau Craciun impresionand atat prin aspect cat si prin gust musafirii sau familia. Rulada este usor de preparat ingredientele se gasesc la indemana oricui si este de efect. Suntem sigure ca rulada va fi pe placul vostru daca o veti incerca. Inca aveti timp sa preparati rulada aperitiv . Alaturi puteti servi si un vin alb, am recomanda un Maiastru Sauvignon Blanc de la Crama Oprisor dupa degustarea acestei rulade si a altor aperitive preparate pentru Revelion, Craciun, Paste . Bucataresele Vesele vin cu mancarea, Crama Oprisor vine cu vinuri de buna calitate pentru a avea o seara perfecta!
Ingrediente rulada:
500 g amestec de legume congelate,
100 g mere,
350 g cartofi curatati,
zeama de lamaie,
sare, piper dupa gust,
6 linguri maioneza,
250 ml supa de carne sau de legume,
3 linguri smantana,
5 oua,
30 g gelatina,
1 ardei gras rosu pentru ornat
patrunjel verde pentru ornat,
forma de chec,
folie alimentara,
Preparare rulada:
Fierbem amestecul de legume in apa cu sare.Cartofii curatati se fierb si ei in apa cu sare dupa care se taie cubulete. Fierbem ouale, se lasa la racit in apa rece apoi le curatam. Merele curatate se taie cubulete si le stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Intr-un vas amestecam legumele fierte si racite cu cartofii, merele scurse de zeama de lamaie. Maioneza o amestecam cu smantana si o condimentam cu sare si piper dupa gust(sa se simta bine ambele, bine in compozitie) si o adaugam la legume. Dizolvam gelatina in supa de carne sau legume si o adaugam la compozitia de legume( se pune gelatina intr-o craticioara se toarna supa deasupra,lasam sa stea 5 minute dupa care o incalzim usor pana aceasta se dizolva. Atentie sa nu fiarba !!!!). Lasam sa se racoreasca putin supa cu gelatina si o adaugam la compozitia de legume. O amestecam si trecem la asamblarea ruladei. Tapetam forma cu folie alimentara in asa fel incat pe margini sa ramana folie in exces pentru a putea apoi acoperi compozitia din forma. Turnam jumatate din amestecul de mai sus in forma tapetata, asezam ouale intregi peste si acoperim cu restul de compozitie. Acestea fiind facute acoperim cu restul de folie si dam la rece pentru cel putin 5 ore(eu de obicei o las la rece pentru o noapte intreaga). A doua zi dupa ce s-a inchegat rasturnam rulada pe un platou, decoram dupa plac cu ardei rosu si frunze de patrunjel verde.
Comentarii recente
NEAGU ELVIRA IONELIA
31/12/2012 at 10:22LA MULTI ANI SI TOATE CELE BUNE!!
simon ana
12/09/2013 at 18:08Aspectuoasa,apetisanta,minunata !O voi incerca !Felicitari !
LianaFilipas
12/09/2013 at 21:17Multumim . Merita incercata.
Anca
12/11/2015 at 14:33Arata grozav, vreau sa incerc reteta pentru o zi deosebita, asadar va rog mult , spuneti-mi ce dimensiuni are forma? Se poate folosi o forma de chec, de exemplu? Multumesc!
Liana Liana
21/11/2015 at 18:51Se poate folosi si forma de chec sau forma rotunda …
Elena Gligor
11/01/2018 at 06:00Arata excelent, dar nu de de facut a doua oara. Nu are gustul precum arata. Am facut-o. Impropiu spus rulada. Rulada este ceva rulat.
Ex.Aperitiv cu legume.