Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tuica Mentolata (Palinca)





Ingrediente :

2 l tuica de prune ( acolo la vreo 50 grade )
12 fire menta proaspata
200 ml miere de albine ( asta e optional )

Preparare :

Menta o spalam bine in mai multe ape si o punem la scurs. Punem menta scursa intr-o sticla , turnam peste si mierea de albine si peste acestea turnam si tuica . Inchidem sticla cu capacul , si il scuturam bine . Il asezam in camara pentru circa 2 saptamani , timp in care mai scuturam „de nervi” sticla ca si mierea sa se topeasca in tuica.
Dupa ce am lasat la macerat menta cu tuica mutam continutul in alta sticla si putem servi o bautura usor mentolata si dulceaga , numai buna sa iti faca pofta de mancare .

Inchin paharul in sanatatea voastra !!!

La Multi Ani ! cu sanatate si bucurii

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...