Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Papricaș de cartofi cu carne de berbecuț

Papricaș de cartofi cu carne de berbecuț

Acest Papricaș de cartofi cu carne de berbecuț este unul din felurile preferate de mine. Se poate pregati și cu carne de porc sau pui, dar cu carne de berbecuț sau miel este ceva deosebit.

După cum v-am obișnuit de 2 ani încoace și acum în al treilea an de colaborare cu Selgros România venim cu rețete simple ce sperăm să va fie pe plac și de folos. De această dată am optat să va prezentăm o rețeta simplă cu carne de berbecuț, dar care poate fi preparată și cu carne de miel oricând, fie primăvară, fie vară, toamnă, sau iarnă.

 Papricaș de cartofi cu carne de berbecuț

Rețetele din anii trecuți le găsiți in secțiunea Rețete Selgros!

În funcție de anotimp puteți opta pentru o salată de roșii cu castraveți și ceapă, salată verde murată, varză, sau murături.

Papricaș de cartofi cu carne de berbecuț – Ingrediente

500-600 g carne de berbecuț(sau miel)
3 bucăți ceapă de mărime medie
1/2 ardei gras roșu,1/2 ardei gras galben,1/2 ardei gras verde
4 roșii de mărime medie decojite
7-8 bucăți cartofi de mărime medie tăiați rondele
2 linguri untură sau 5-6 linguri ulei
sare, piper,
1 linguriță boia de ardei dulce
pătrunjel verde

ingrediente

Papricaș de cartofi cu carne de berbecuț – Preparare

Incepem cu carnea pe care o vom tăia în bucăți potrivite. Ceapa curățată se taie mărunt. Ardeii grași se spală și se vor tăia mărunt. Roșiile se crestează și se opăresc în apă clocotindă preț de câteva secunde după care se scot în apă rece . Astfel le vom putea decoji ușor. După ce le-am opărit le decojim și le tăiem cubulețe sau felii.

Papricaș de cartofi cu carne de berbecuț

Într-o cratiță mai mare ( prefer să folosesc o cratiță de fontă), punem untura sau uleiul la încins. Ceapa și ardeii tăiați mărunt împreună cu un praf de sare ( cât se ia între 3 degete), se călesc până se înmoaie. Adăugăm bucățile de carne și continuăm să călim încă circa 4-5 minute amestecând mereu să nu se ardă.

preparare papricas

Adăugăm roșiile tăiate și continuăm să amestecăm. Condimentam cu sare, piper măcinat și boia de ardei dulce ( cui îi place mâncarea picantă poate să pună și puțina boia iute). Punem apă cât să acopere carnea și acoperim cratiță cu un capac. Lăsăm să fiarbă la foc mic până carnea este fiartă( apă se va mai adaugă câte puțin în timpul fierberii).

condimentare

Cartofii se curată, spală și se taie rondele cu un cuțit sau la mandolină. Când carnea este fiartă adăugăm cartofii tăiați și mai adăugăm apă cât să fiarbă și aceștia împreună cu carnea.

cartofi

La final papricasul se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt și se servește alături o salată proaspătă de roșii cu castraveți, salată de varză, salata murată, sau murături.

Papricaș de cartofi cu carne de berbecuț

Vă așteptăm alături de noi să gătim cu pasiune!!

Vă așteptăm alături de noi și pe pagina de Instagram . 
Dacă încercati rețetele noastre și postați pe Instagram, puteți pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca să le vedem și noi.
Ne puteți găsi și pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde vă așteptăm să vă abonați!!
Mulțumim!!  

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.