Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Escalop de pui cu piersici si pesto

Escalop de pui cu piersici si pesto

Ce poate fi mai bun intr-o zi fierbinte de vara decat o mancare savuroasa ce se pregateste usor si in care sa descoperi aromele verii.
Astazi va propun o reteta in care am adunat fragezimea pieptului de pui, dulceata si aroma piersicilor, savoarea sosului pesto pregatit cu busuioc proaspat si cremozitatea mozzarellei.
Reteta de escalop de pui cu piersici si pesto se pregateste in maxim 30 minute, este delicioasa si desi combinatia de fructe cu, carne pare ciudata, va garantez ca o sa ramaneti surprinsi de gust. Daca iubiti combinatia de fructe si carne, atunci reteta aceasta e alegerea potrivita.

Escalop de pui cu piersici si pesto


Tot ce trebuie sa faceti pentru a obtine un preparat delicios este de a achizitiona ingrediente de calitate din magazine in care calitatea si siguranta alimentara este o prioritate majora.
Si fiindca imi doresc sa incercati aceasta reteta, mai jos veti regasi reteta si in format video, acolo veti vedea cat de usor dar si cat de bine arata.

Escalop de pui cu piersici si pesto- reteta video

Ingrediente- Escalop de pui cu piersici si pesto

ingrediente escalop
  • 3 bucati file piept de pui
  • 3-4 piersici
  • 100 g mozzarella fresca
  • 2 linguri sos pesto
  • 150 ml vin alb
  • 2-3 linguri faina
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri miere de albine
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • busuioc si rozmarin

Escalop de pui cu piersici si pesto

Cum pregatim pieptul de pui cu piersici

Pieptul de pui se aplatizeaza cat mai uniform cu ciocanul pentru snitele, se condimenteaza cu sare si piper si se trece prin faina alba. Se pune la prajit intr-o tigaie in care se pune unt si ulei de masline.
Se prajesc usor pe ambele parti cam cate 3 min. Se adauga vinul, o lingurita de miere, zeama de lamaie si o crenguta de rozmarin. Se fierbe acoperit cam 4-5 min pana ce sosul incepe sa capete consistenta.
Se opreste focul si se adauga feliile de piersica stropite cu miere si condimentate cu sare si piper.
Se introduce cratita pentru 3-4 min in cuptorul preincalzit la functia grill cat sa se patrunda usor piersicile si sa se caramelizeze usor.
Se scoate din cuptor, se adauga imediat mozzarella si sosul pesto si se acopera imediat cat sa se topeasca usor mozzarella.
Se presara cu frunzulite de busuioc si se mananca cu mare pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram