Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Piept de gasca la cuptor

Piept de gasca la cuptor , o reteta  usor de pregatit dar totodata o reteta rafinata si apreciata.

Aceasta reteta de piept de gasca la cuptor se poate face din piept de gasca domestica dar si salbatica.

V-as recomanda cateva retete cu carne de gasca :

rulada din piept de gasca , gasca umpluta cu ceapa, gasca brezata cu ardei

gasca umpluta, ciorba de gasca cu legume

Ingrediente:
un piept de gasca,
200 ml vin alb sec,
sare,
piper,
cimbru,
o lgt amidon,
o lgt miere,
Garnitura:
ciuperci 300 gr,
30 gr unt,
1 lg ulei masline,
sare si piper






Mod de preparare:
Pieptul de gasca dezosat se cresteaza pe partea cu piele fara a ajunge la carne, se pune se pune intr-o cratita la prajit prima data asezandu-se cu pielea in jos.
Se tine pe fiecare parte cam 5 min pana formeaza o pelicula la suprafata
Se aseaza intr-o forma de graten se scurge deasupra grasimea lasata in cratita ,se adauga vinul se condimenteaza cu putina sare si piper dupa care se intr-duce la cuptor pentru 15 min nu inainte de a acoperi forma cu o folie de aluminiu.Se scoate si se aseaza pe un platou cald pe care il acoperim.
Degresem sosul ramas in tava ,adaugam cam o lingurita miere, 50 ml vin si cu o paleta frecam pe fundul tavii .Se introduce din nou la cuptor pentru 5 min si lasam sa fierba .Se adauga si amidonul dizolvat in putina apa rece sau vin si lasam sa se lege putin.Sosul obtinut il strecuram ca sa inlaturam eventulalele bucatele inestetice.
Pieptul de gasca se serveste taiat felii subtiri alaturi de ciupercute sote si sosul format.
6 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.