Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pui Copt pe Sare

Pui Copt pe Sare Pui Copt pe Sare
Nu stiu cati dintre voi va aduceti aminte cum preparau mamele noastre puii pe vremuri. Imi aduc aminte ca pui rotisati nu prea gaseam, aragaze cu rotisoare nici atat, te bucurai daca apucai sa iti cumperi un aragaz cu cuptor simplu de la Metalica…. Era minune mare sa prinzi pui rotisat la Rotiserie asa ca romanul cum este el inventiv a gasit o alta cale de a pregati puiul crocant si anume Puiul copt pe Sare. Da pe sare, si era foarte simplu de preparat si cat era de bun…. . Mama ii mai pregatea in pungi de hartie, Pui in Punga, dar parca pe sare copti erau mult mai buni si alaturi cu un mujdei de usturoi era preferatul nostru de departe.

Ingrediente Pui Copt pe Sare

1-1.5 kg sare
1 tava adanca
4 jumatati de pui (eu am folosit pulpe caci sunt preferatele familiei)

Preparare Pui Copt pe Sare :
Punem sarea intr-o tava. Stratul de sare trebuie sa fie de grosimea unui deget (1 -1,5 cm ) in tava. Peste stratul de sare asezam jumatatile de pui sau pulpele si punem tava in cuptorul preincalzit.

preparare Pui Copt pe Sare

Lasam la copt pana pulpele se rumenesc frumos. Ele isi vor trage atata sare cat este nevoie. Deasupra se formeaza un strat crocant si carnita este suculenta. Cu un mujdei simplu este cea mai buna friptura.

Pui Copt pe Sare

Nu-i asa ce simplu se pregateste acest Pui copt pe sare ? Puiul se poate pregati in varii metode ca friptura, pui cu sos, saramura, multe retete care poate acum nu imi vin in minte si nici nu as putea sa le enumar pe toate. In schimb ce pot face este sa va recomand sa rasfoiti retetele nostre cu pui in sectiunea Retete cu Carne de Pasare, unde cu siguranta veti gasi o reteta care sa va fie pe plac.

Pofta Buna !

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *