Pui Copt pe Sare
Nu stiu cati dintre voi va aduceti aminte cum preparau mamele noastre puii pe vremuri. Imi aduc aminte ca pui rotisati nu prea gaseam, aragaze cu rotisoare nici atat, te bucurai daca apucai sa iti cumperi un aragaz cu cuptor simplu de la Metalica…. Era minune mare sa prinzi pui rotisat la Rotiserie asa ca romanul cum este el inventiv a gasit o alta cale de a pregati puiul crocant si anume Puiul copt pe Sare. Da pe sare, si era foarte simplu de preparat si cat era de bun…. . Mama ii mai pregatea in pungi de hartie, Pui in Punga, dar parca pe sare copti erau mult mai buni si alaturi cu un mujdei de usturoi era preferatul nostru de departe.
Ingrediente Pui Copt pe Sare
1-1.5 kg sare
1 tava adanca
4 jumatati de pui (eu am folosit pulpe caci sunt preferatele familiei)
Preparare Pui Copt pe Sare :
Punem sarea intr-o tava. Stratul de sare trebuie sa fie de grosimea unui deget (1 -1,5 cm ) in tava. Peste stratul de sare asezam jumatatile de pui sau pulpele si punem tava in cuptorul preincalzit.
Lasam la copt pana pulpele se rumenesc frumos. Ele isi vor trage atata sare cat este nevoie. Deasupra se formeaza un strat crocant si carnita este suculenta. Cu un mujdei simplu este cea mai buna friptura.
Nu-i asa ce simplu se pregateste acest Pui copt pe sare ? Puiul se poate pregati in varii metode ca friptura, pui cu sos, saramura, multe retete care poate acum nu imi vin in minte si nici nu as putea sa le enumar pe toate. In schimb ce pot face este sa va recomand sa rasfoiti retetele nostre cu pui in sectiunea Retete cu Carne de Pasare, unde cu siguranta veti gasi o reteta care sa va fie pe plac.
Pofta Buna !
Comentarii recente
NELUNELU
27/12/2015 at 09:34Bune,Bune
Mariana
28/12/2015 at 13:16Multumesc frumos!Ati fost inspiratia mea de sarbatori!
Corina
23/11/2016 at 11:35Pulpele se intorc in timpul coacerii sau nu te atingi de ele pana sunt gata?
Loredana
23/11/2016 at 19:16Pulpele nu se intorc in timpul coacerii.
Service GSM
21/04/2017 at 18:57o minunatie de fripturica