Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Medalioane din muschiulet de porc

Medalioane din muschiulet de porc


Intotdeauna timpul ne-a dat batai de cap, parca niciodata nu ne mai ajunge mai ales cand trebuie sa te imparti intre servici si familie.
Si pentru a tine familia unita cu siguranta mesele luate impreuna sunt cele mai importate.
Tocmai de asta gospodinele cauta sa gateasca retete gustoase ce se pot pregati intr-un timp scurt si fara prea mare efort.
Astazi va propun aceste medalioane din muschiulet de porc in sos de ciuperci si salota langa care am pus o garnitura din piure de cartofi si mazare sote.
Muschiuletul de porc este o carne slaba, foarte frageda si gustoasa ce are un timp de gatire foarte scurt.
In maxim 30 min cina sau pranzul este gata si astfel puteti pune pe masa un fel de mancare gustos si satios.
Eiii, dar langa aceste medalioane ar merge perfect un pahar cu vin rosu!!
Eu va propun La Cetate- Merlot de la Crama Oprisor, este un vin corpolent, echilibrat, cu tanini subtili, are o culoare rosu cireasa si un miros de condimente si fructe rosii ce se asociaza perfect cu preparatele din carne de porc.

La Cetate-Merlot


LA CETATE MERLOT

„Precum înaltul dregător ce pândeşte slăbiciunea regelui pentru a-i smulge coroana, Merlot-ul se află în stadiul în care vrea să mulţumească pe toată lumea.
Ştie că e doar o chestiune de timp până să-şi revendice tronul. Nu are nicio inflexiune care ar putea stârni suspiciuni, manierele îi sunt desăvârşite şi discursul, doct, fără a fi plictisitor. Se află în mijlocul măreţiei, dar trebuie să-l recunoască şi ceilalţi pentru a-şi arăta cu adevărat puterea.
Dincolo de orice metafore, Merlot-ul este vinul căruia doar cârcotaşul profesionist i-ar putea găsi defecte. Este complex, dar plăcut de însoţit, are profunzimi flexibile care-i  dezvăluie puterea de pătrundere. Se-nţelege la fel de bine cu hangiul şi cu regele, mişcându-se lejer de la un strat la altul al propriei fiinţe.
Un vin care obligă la reverenţă, fără s-o ceară explicit. Un tânăr aristocrat, încă rebel, dar cu bună educaţie. Nuanţe clasice de Merlot definite de fructe roşii şi condimente, întrerupte de tonuri pertinente de piele şi tutun. Promite experienţe satisfăcătoare şi după o învechire de cinci ani.”

Medalioane din muschiulet de porc

Va mai las inca doua retete pe care le-ati putea savura langa acest vin de la Crama Oprisor


Medalioane din muschiulet de porc- Ingrediente

  • Medalioane de porc
    • un muschiulet de porc
    • 2 lg ulei de masline
    • sare si piper
  • Sos
    • 125 g ciuperci
    • 40 g unt
    • 1 ceapa salota
    • 3 catei de usturoi
    • 2 lgt faina alba
    • 125 ml supa de pui
    • sare si piper
    • amestec ierburi aromatice italiene
    • 1 lgt miere
    • 1 lgt sos Worcester
  • Garnitura
    • piure de cartofi
    • mazare sote
      • cantitati pentru 2 portii
ingrediente


Cum pregatim medalioanele din muschiulet de porc

Muschiuletul de porc se portioneaza in bucati de 3-4 cm si se usuca pe toate partile cu prosoape de hartie.
Se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in uleiul incins. Se prajesc la foc mare cam 2 min pe fiecare parte pana ce se rumenesc frumos. Se scot pe un platou si se continua prepararea sosului.

rumenire carne


Cum se face sosul de ciuperci

In tigaia in care a fost rumenita carnea se adauga untul, ciupercile mici curatate si taiate in patru, ceapa salota tocat marunt si usturoiul pisat. Se condimenteaza cu sare, piper ierburi si se continua calirea pana ce legumele sunt gatite, apoi se adauga faina si se amesteca pana la incorporare.

preparare sos


Se adauga imediat supa fierbinte, mierea si se continua fierberea pana ce sosul capata consistenta.
Se pun bucatile de carne si se mai lasa la foc mediu pana ce carnea este bine patrunsa. Se asezoneaza dupa gust si medalioanele sunt gata.

preparare


Se servesc fierbinti alaturi de o garnitura din piure de cartofi si mazare ote sau un orez basmati sau orice garnitura va e pe plac!! Si desigur, nu uitati de paharul cu vin!!

Pofta buna!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram