Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ardei Bulgaresti la Borcan






Nu dau cantitati fixe la otet, apa, zahar , sare deoarece lichidul ce vine pus peste ardei il vom prepara fie mai acru, fie mai dulce, fie mai sarat, dupa gustul si preferinta fiecaruia. Lichidul ce se toarna peste ardei trebuie sa echivaleze cu circa jumatate din volumul borcanului ( sau mai usor … ochiometric )

Ingrediente :
ardei iuti bulgaresti
otet
sare grunjoasa
zahar
apa
praf conservant

Preparare :

Mai intai spalam bine ardeii iuti in 2 – 3 ape . Coditele le scurtam. Punem apa la fiert intr-o cratita , adaugam dupa gust sare, otet si zahar si lasam sa dea in clocot. Cand a dat in clocot punem in ei ardeii iuti unde ii vom lasa circa 1-2 minute pana isi schimba putin culoarea ( ei devin mai palizi ). Ii scoatem din cratita si ii asezam in borcane ( daca ii oparim in lichid ardeii se pot aseza mult mai usor in borcanase ). Lasam sa dea lichidul din nou in clocot si asa fierbinte il turnam peste ardei si adaugam cate un varf de cutit de praf conservant . Capsam borcanele si le asezam intre paturi pana a doua zi dupa care le mutam in camara pe raft.

11 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • micas

    15/09/2009 at 16:44

    I loved the idea! I really like preserved in bottles.
    Kisses and good week

  • Leila

    01/10/2009 at 21:26

    Thank You ! micas

  • Anonymous

    03/10/2012 at 13:18

    Pot sa va dau un pont si mai simplu. Eu ii pun ingramaditi bine in borcane si torn peste ei putin mai bine de jumate borcan otet (9 grade)si restul apa.Sta foarte bine si sunt mult mai crocanti. Ii poti folosi ca si muratura sau sa adaugi si in ciorbe. Sunt foarte buni si se prepara rapid.Nu se pune conservant.Deasupra borcanului pun o folie de ceolofan pt. a proteja mai bine capacul de otet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.