Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Salata Olteneasca- Csalamade

INGREDIENTE 1 PORTIE :

1.5 kg varza de toamna,
1.5 kg castraveti,
1.5 kg ardei grasi,
1/2 kg ceapa,
200 ml otet,
sare la vrac,
zahar dupa gust,
piper alb macinat dupa gust (cine doreste poate sa puna boabe de piper ),
1 lingura salicil(sau praf conservant),
foi de dafin,

PREPARARE :

Varza, castravetii ,ardeii curatati se taie felii subtiri. Acestea se amesteca intr-un vas mare impreuna cu otetul, zaharul pus dupa gust , sare,piper alb si 1 lingura salicil, si se lasa de la o zi la alta ,dar se mai amesteca intre timp. A doua zi taiem si 1/2 kg de ceapa felii subtiri si amestecam cu un pic de sare ,apoi o stoarcem si o punem la restul legumelor si lasam sa mai stea impreuna cca 2 ore. Asezam in borcane salata astfel preparata si la fiecare borcan punem o foaie mica de dafin apoi le capsam si le asezam in camara.

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Recent Comments

  • sarah

    16/09/2011 at 15:22

    n-am mancat inca dar cred ca-i buna rau 🙂
    pupicei si week-end minunat!

  • Leila

    16/09/2011 at 19:42

    Merita incercata ! Iar iarna sunt un adevarat deliciu 🙂 Un weekend placut !

  • Adela Zilahi

    16/09/2011 at 22:09

    Imi place tare mult , eu fac pe fiecare sezon de iarna, si mai adaug in plus gogonele! O seara placuta!

  • Mitinita

    16/09/2011 at 23:02

    Super…deci e olteneasca sau ungureasca:)) o sa incerc si eu cu siguranta.

    • Biernacki Emese

      10/02/2016 at 20:25

      Pai daca scrie csalamade e ungureasca,in rest e foarte buna!!

  • Leila

    17/09/2011 at 00:28

    Si merg foarte bine si cateva rozete de conopida …..

  • Leila

    17/09/2011 at 00:32

    Mitinita dragutza mea , daca ii spun csalamade multa lume nu stie ce e , sau cu se se papa :)))) daca alegeam sa fie olteneasca doar :))) nu stiau cei din zona noastra ce o fi … Asa ca … am impacat si capra si varza 🙂 Acu e si olteneasca si ungureasca :)))) , pe intelesul tuturor ca doar asa e frumos sa ne intelegem cu totii 🙂

    Pupice si sa ai spor !

  • ana maria b

    03/10/2012 at 11:39

    castravetii proaspeti sau muratioi?cred ca prospeti dac erau murati nu mai era nevoie de oteet :D,imi surade ideea,cred ca e delicioasaaa

    • Lia

      03/10/2012 at 11:56

      Ana Maria , daca erau murati specificam . Toate legumele sunt in stare proaspata nu murate 🙂

  • Vali

    03/10/2012 at 12:33

    Arata f bine ,spune-mi te rog stau bine pe iarna nu se strica?

  • Gabi

    03/10/2012 at 12:56

    Deci, de fiecare data cand postati o reteta mie mi se umple gura cu apa. Nu-i cooooorect!!!! :)))
    Aseara am facut reteta voastra de tort de biscutiti cu mere si a iesit o minunatie. Va iubesc!

  • Anonymous

    03/10/2012 at 14:29

    spunuti-mi va rog cata sare se pune

  • Iuliana

    04/10/2012 at 12:29

    Am si cumparat legumele ,maine ma apuc de ea . Deja imi lasa gura apa …Langa o friptura …dai cu caciula de pamant

  • Posa Daniel

    20/10/2014 at 14:35

    Dupa ce se pune in borcan nu se pune zeama ramasa peste ele?

    • LoredanaCarp

      21/10/2014 at 16:16

      Logic ca se pune si zeama.Dar dupa cum stii varza lasa foarte multa zeama Opui in borcane in propartie rezonabila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *