Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Vinete la Borcan

Vinete la BorcanVinete la Borcan

Cum nu am loc nici un ac sa pun in congelator am hotarat sa pun vinetele pentru iarna in borcane. Zis si facut si uite asa mi-am conservat vinetele pentru iarna aceasta.

Ingrediente Vinete la Borcan :

10 kg vinete
5 linguri sare grunjoasa

Preparare Vinete la Borcan :

Eu am copt vinetele pe gratar la jar dar se pot coace pe plita sau in cuptor. Cum se coceau le luam si le asezam intr-un vas mai mare pe care l-am acoperit. Am lasat sa stea vinetele coapte acoperite cu un capac dupa ce am terminat de copt pentru circa 60 minute.

Dupa aceasta etapa am trecut la curatarea lor si le-am pus la stors. Le-am macinat apoi am adaugat 5 linguri de sare grunjoasa cu care le-am amestecat bine. Am pus vinetele macinate in borcane  le-am capsat dupa care le-am sterilizat in baie de apa timp de 20 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.

Dupa cele 20 minute scoatem borcanele si le asezam in dunst uscat adica intre paturi le acoperim si le lasam pana a doua zi sa raceasca.De acum putem folosi vinetele astfel conservate la salata de vinete. Pofta Buna si spor la conservarit !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • LENTZI

    04/10/2013 at 19:44

    si eu pregatesc aceasta reteta de 3-4 ani, reusita 100%.Este un mod de a face loc in congelator. Ca o comparatie sunt mult mai bune conservate la borcan decat la congelator. Succes.

  • irina

    25/08/2014 at 12:55

    si eu prepar vinetele in acest mod de cativa ani si sunt foarte bune si tin mult dupa ce ies cele cele proaspete.

  • Maria

    11/11/2014 at 14:47

    5 linguri de sare?Prea sarate or fi!Cel mai bine la congelator,se pastreaza minunat si nu atata muncesti

    • Adi

      17/08/2016 at 11:52

      Secretul vinetelor teusite si gustoase: se coc doar pe flacara sau jar la temp mare. , se curata cat mai repede fara a folosii nimic din metal ( doar lemn sau plastinc)
      Se llasa la scurs cateba ore dupa care….ca n articol.

  • cristina parau

    09/07/2015 at 16:33

    eu le conserv astfel >
    le pun in borcan , pun o aspirina intreaga deasupra si apoi o jumatate de rosie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.