Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Compot de Prune

compot-de-prune-2Compot de Prune
Prunele nu sunt bune doar pentru dulceata , tuica si prajituri ci sunt delicioase si in compot. Iata in aceasta postare va scriu cum pun eu Compotul de Prune. Prunele din acest compot putem sa il folosim la iarna pentru a prepara delicioasele galuste cu prune sau prajitura rapida cu prune …. sau alte retete cu prune.

Ingrediente Compot de Prune :

1 kg prune
300 g zahar
500 ml apa
1/2 lingurita praf conservant sau salicil (optional !!!)
1/4 baton scortisoara

Preparare Compot de Prune :

Punem apa la fiert impreuna cu zaharul. Cand clocoteste punem in siropul fierbinte batonul de scortisoara apoi  prunele spalate si scurse. Le lasam cateva secunde in siropul fierbinte pana isi schimba culoarea  apoi le scoatem si le punem deoparte pana oparim toate fructele.

Prunele se aseaza in borcane siropul se da din nou in clocot si oprim focul. Punem in siropul fierbinte praful conservant (este optionala folosirea conservantilor !!!) apoi se toarna peste prunele din borcane. Capsam si asezam borcanele la dunst uscat intre paturi pana a doua zi .

Daca nu folosim conservanti turnam siropul fierbinte peste prunele asezate in borcan dupa care sterilizam borcanele timp de 20 minute in baie de apa timp de 20 minute de la primul clocot. Dupa ce le-am sterilizat le punem in dunst uscat (intre paturi), sau le lasam in cratita in care le-am sterilizat si le acoperim cu o patura si le lasam sa raceasca cratita pana a doua zi.

Compot de Prune Compot de prune aromatSpor sa aveti !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *