Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Friptura Brasoveana

Friptura Brasoveana

Ce sa spun despre Friptura Brasoveana? Doar ca este una din cele mai bune fripturi! Nu cred ca este cineva care sa nu fi auzit pana acum de ea! Este o reteta simpla si o pregatesc mereu cu pasiune ori de cate ori vreau sa am ceva bun si rapid la masa de pranz. Nu este o reteta fitoasa, necesita ingrediente simple ce se afla la indemana oricand.
Se poate servi ca atare, dar se poate asocia acesteia o Salata de ardei copti, sau cu Muraturi asortate.

Friptura Brasoveana – Ingrediente

500 g pulpa de porc sau ceafa ( dar putem folosi si cotlet de porc, spata de porc)
800 g cartofi rosii
5 catei de usturoi
1 ceapa de marime medie
1 lingurita maghiran
1 lingurita boia de ardei dulce
1/2 lingurita piper
sare dupa gust
patrunjel verde taiat marunt
apa sau supa de carne sau supa de legume
3-4 linguri ulei

Friptura Brasoveana – Preparare

Ceapa se taie marunt dupa ce a fost curatata si spalata.Usturoiul curatat se taie felii subtiri. Uleiul se incinge intr-o tigaie si calim ceapa taiata marunt impreuna cu 3 catei de usturoi taiati felii. Carnea de porc se taie cubulete de 2x2cm si se adauga la ceapa. Se prajeste pana carnea devine alba.

Friptura Brasoveana

Se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat, boia si maghiran. Se amesteca si peste se toarna 250-300 ml supa de carne( daca nu aveti supa de carne folosim apa) si adaugam restul de usturoi feliat. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa la fiert pana carnea se partrunde usor cu furculita. Daca mai este nevoie se mai adauga putina supa din cand in cand pana carnea se gateste. Cand carnea se patrunde deja usor cu furculita nu se mai adauga supa sau apa si se lasa sa se prajeasca usor.

Friptura Brasoveana

In timpul cat carnea se gateste, curatam cartofii si ii taiem si pe acestia cubulete de 2x2cm. Se prajesc in ulei si se scot pe servet de hartie. Cartofii astfel prajiti si scursi se rastoarna in tigaia in care am preparat carnea se amesteca pana se omogenizeaza si se presara cu patrunjel verde taiat marunt sau cu maghiran proaspat taiat marunt.
Pofta Buna !

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!! 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.