Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pui pe capac

Pui pe capac

Acest Pui pe capac este o reteta pe care mama mea o facea des mai ales cand eram copil. Era atat de bun puiul astfel pregatit!
Erau vremuri mai grele acum 40 de ani si nu mereu avea norocul sa cumpere un pui, dar si cand cumpara aceasta metoda de a il prepara era preferata ei, si de regula il pregatea Duminica. Cu cata nerabdare asteptam ziua de Duminica!!! Idee nu aveti!!!

O alta metoda de a coace puiul la cuptor este si metoda cu sare, foarte buna si aceasta! Va recomand sa rasfoiti retetele Pui copt pe sare si Saramura de pui !!!!

La rotiserie daca mergeam sa cumpar ori era crud in sange, ori era ars si sec. Asa ca am inceput si eu sa pregatesc puiul pe capac la fel ca mama.
Este crocant pe dinafara, suculent pe interior! O bunatate cum sigur demult nu ati mai mancat.

Putem sa cumparam toate cele necesare dintr-un singur loc pentru a pregati aceasta friptura de pui.

Va recomand sa incercati si retetele de mai jos, sigur o sa va fie pe plac.

Mai jos puteti viziona RETETA in FORMAT VIDEO !!!! Dupa cum o sa vedeti si in secventele de mai jos, folosesc capacul pe care il folosea si mama mea la pregatirea acestei retete. A suferit unele accidente, dar inca isi face treaba foarte bine!

Mai jos scriem ca de obicei si reteta in format clasic.

Pui pe capac – Ingrediente

1-2 pui pentru grill( 4 jumatati de pui)
maghiran
sare, piper
boia de ardei
unt
4-5 catei de usturoi zdrobiti
1 capac mare pe care sa incapa jumatatile de pui
1 cratita cu apa

Pui pe capac – Preparare

Puii se vor taia in doua obtinand astfel 4 jumatati. Se curata bine, se sterg cu prosop de hartie si se condimenteaza cu sare, piper, maghiran si boia de ardei ( dulce sau iute) pe toate partile.

Pui pe capac

Intr-o cratita punem apa, mai mult de jumatate si deasupra ei asezam capacul bine uns cu unt.
Pe capacul uns punem jumatatile de pui condimentat, usturoiul zdrobit cu latul cutitului si cateva bucatele de unt.

condimentare

Se pune vasul cu apa in cuptorul preincalzit impreuna cu capacul pe care am pus jumatatile de pui la 230 grade Celsius timp de 45-55 minute( plus minus 10-15 minute in functie de cuptorul fiecaruia). In acest timp bucatile de pui se rumenesc frumos.

Pui pe capac

Se scoate vasul din cuptor cu puii rumeniti, se aseaza pe un platou cu sosul ce s-a format in timpul coacerii si alaturi se pot servi Cartofi copti la cuptor si mujdei de usturoi!!!

pui pe capac

Mai jos gasiti si Reteta Video a celui mai simplu Mujdei de usturoi asa cum il pregatea si mama mea.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram