Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tocanita de cartofi- reteta de post

Tocanita de cartofi- reteta de post

Cred ca tocanita de cartofi a fost printre primele retete de post ce le-am pregatit vreodata. Este o mancare simpla si tare gustoasa, la indemana oricui.
Trebuie sa va spun ca cea mai buna tocanita de cartofi, de post o facea soacra mea. Iesea atat de buna si gustoasa incat cu greu te opreai doar la o singura portie. Cand o facea vara, intotdeauna ii punea alaturi un fel de acritura ce doar la ei in sat am vazut ca se facea. In spunea „Bors de castraveti”, nu are nici o legatura denumirea cu ce era. Se facea din zeama de agurida(struguri verzi), strecurata, amestecata cu apa cat sa ii reduca ceva din acreala, felii de castraveti curatati de coaja, marar tocat si sare. Zeama asta acrisoara cu castravete si marar era perfecta langa tocanita de cartofi. Cand o sa se faca strugurii verzi o sa il pregatesc si musai o sa pun reteta in site, sa ramana aici pentru totdeauna.
Eu i-am pus alaturi o salata de varza proaspata, e la fel de buna langa aceasta tocanita
Va las inca doua retete simple si gustoase, pe baza de cartofi

Tocanita de cartofi- reteta de post- ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 2 cepe galbene
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac
  • 1 felie telina
  • 1 ardei capia
  • 1 dovlecel(optional)
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta tomate
  • 4-5 linguri ulei
  • sare si piper
  • 1 lingurita cimbru
  • marar verde
Tocanita de cartofi- reteta de post

Cum pregatim tocanita de cartofi

Legumele spalate si curatate se toaca in cubulete mici. Ceapa se toaca marunt si cartofii se taie cuburi potrivite.
Intr-o cratita incapatoare de pune la incins uleiul, se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul si telina, se presara cu putina sare si se lasa sa se caleasca cateva minute pana ce legumele se inmoaie putin. Se adauga apoi, ardeiul capia, dovlecelul, rosiile si se mai lasa sa se soteze putin.
Se adauga cartofii si se continua soatarea inca 3-4 min, timp in care se amesteca mai mereu.

Tocanita de cartofi- reteta de post


Se adauga apoi apa calda cat sa cuprinda toate legumele, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si se lasa sa fiarba la foc potrivit spre mic.
Spre final se adauga si pasta de tomate si se continua gatirea pana ce zeama din tocanita scade si cartofii incep sa se sfarame. Cand este gata, se da deoparte si se presara cu marar verde tocat.
Este foarte gustoasa si satioasa, puneti alaturi o salata de sezon si veti avea cea mai delicioasa masa!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram