Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Vinete umplute cu legume


Vinete umplute cu legumeVinete umplute cu legume. Mancare de vinete la cuptor. Cum pregatim vinetele umplute. Vinete umplute cu legume si cascaval.
Vinete umplute cu legume

Vinete umplute cu legume-Ingrediente

Cantitati pentru o portie
1 vanata
1 morcov
1 ceapa rosie
1 ardei kapia rosu
100 gr cascaval
1 ou

o ciuperca mare
sare
piper
1 lgt sos de soia
sos pikant
3 lg ulei masline
patrunjel verde
50 ml vin alb sec

Vinete umplute cu legume-Mod de preparare

Vanata se taie in doua pe lungime. Se scobeste cu ajutorul unei linguri. Barcutele obtinute se presara cu sare, se ung cu putin ulei de masline si se introduc la cuptorul incalzit pentru 15 min.

Intre timp pregatim umplutura.
Ceapa tocata impreuna cu morcovul ras se calesc in 3 lg de ulei de masline, se adauga ciuercile taiate in felii subtiri si se caleste incontinuare.
Se adauga sosul de soia, vinul si miezul de vinete tocat marunt.
Se condimenteaza cu sare si piper si se tine pe foc pana legumele s-au imuiat bine.
Aproape de final adaugam si ardeiul kapia taiat cubulete mici.
Amestecul rezultat se lasa sa se racoreasca dupa care adugam oul batut, patrunjelul tocat si 3/4 din cantitatea de cascaval.
Umplem vinetele cu umplutura rezultata si presaram din belsug cascaval ras si cateva cubulete de ardei.

Vinete umplute cu legumeSe introduc la cuptor pentru 10 min pana ce cascavalul incepe sa se gratineze.
Se servesc calde insotite de un sos pikant.

Vinete umplute cu legume

Pofta buna!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *