Vinete umplute cu legume. Mancare de vinete la cuptor. Cum pregatim vinetele umplute. Vinete umplute cu legume si cascaval.
Vinete umplute cu legume-Ingrediente
Cantitati pentru o portie
1 vanata
1 morcov
1 ceapa rosie
1 ardei kapia rosu
100 gr cascaval
1 ou
o ciuperca mare
sare
piper
1 lgt sos de soia
sos pikant
3 lg ulei masline
patrunjel verde
50 ml vin alb sec
Vinete umplute cu legume-Mod de preparare
Intre timp pregatim umplutura.
Ceapa tocata impreuna cu morcovul ras se calesc in 3 lg de ulei de masline, se adauga ciuercile taiate in felii subtiri si se caleste incontinuare.
Se adauga sosul de soia, vinul si miezul de vinete tocat marunt.
Se condimenteaza cu sare si piper si se tine pe foc pana legumele s-au imuiat bine.
Aproape de final adaugam si ardeiul kapia taiat cubulete mici.
Amestecul rezultat se lasa sa se racoreasca dupa care adugam oul batut, patrunjelul tocat si 3/4 din cantitatea de cascaval.
Umplem vinetele cu umplutura rezultata si presaram din belsug cascaval ras si cateva cubulete de ardei.
Se introduc la cuptor pentru 10 min pana ce cascavalul incepe sa se gratineze.
Se servesc calde insotite de un sos pikant.
Pofta buna!!
Comentarii recente
Anonymous
01/05/2011 at 12:12ce bunatate! ca sa nu mai spun cat este de sanatos …:)
felis
01/05/2011 at 13:37Delicios arata… si frumos colorat!… Apetisant!
pansy
01/05/2011 at 23:36stiti deja,cred ca eu ador vinetele sub orice forma.Arata grozav!
Lory
07/05/2011 at 23:30Pansy ,Felis multumesc :* si mie imi plac vinetele numai ca imi fac rau 🙁 numai ca in varianta asta le-am putut manca fara probleme 🙂
Pupici:*
Lory
07/05/2011 at 23:31Multumesc 🙂 intradevar e sanatos si bunut:)
Mare Maria
06/01/2012 at 19:45Ce imbietor arata!!Yammy,yammy…:)
Anonymous
21/01/2012 at 11:58ce bunatate si sanatoase …
ediana
23/02/2012 at 14:55Cred ca voi face pe sambata – pare frt. apetisant
Dana
25/07/2014 at 12:41Astea sunt vinetele mele 🙂
LoredanaCarp
25/07/2014 at 13:41Arata tare bine!! Speram ca v-au fost pe plac!!
Dana
27/07/2014 at 09:26Au fost extraordinare. Am descoperit reteta de curand ai deja am facut de doua ori, au fost foarte apreciate si ca gust 🙂
Multumesc
ana
15/04/2016 at 12:17Se mananca doar umplutura sau si vanata? intreb pentru ca e cu coaja
Loredana
25/04/2016 at 10:55Si vanata, dar bineinteles fara coaja.
Valentina Strauß
18/08/2019 at 04:45E vara si cald, si facem gratar in gradina sa ne … racorim cu un pic de carne. Bucataresele vesele ne propun o reteta foarte interesanta de vinete umplute. Am probat-o ieri si va spun ca este un deliciu!
Nici zacusca si nici gratarul nu l-as mai da decat pe vinete umplute.
Mai ales acuma cand vinetele sunt atat de ieftine pe piata doar 2 lei kilogramul. E si pacat sa nu le facem vanzare la bietii taranii romani. Ardeiul gras 3 lei si kapia 5 lei. Ciupercute sunt din greu asa ca POFTA BUNA la vinete umplute.