Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Terină de căprioară cu ciuperci

Terină de căprioară cu ciuperci

Carnea slaba de căprioară este excelentă pentru pentru a prepara Terina de căprioară cu ciuperci. Amestecand-o cu carne de porc și marinându-le în vin roșu cu condimente, va căpăta un gust senzațional și va deveni mai puțin uscată. Puteți să vă procurați carnea de căprioară din magazinele Selgros.
Terina se servește feliată, alături de o salată verde și pâine, ca o masă de prânz. Se poate servi și sub formă de sandvișuri, ca un antreu pentru circa 6 persoane.

In cele ce urmează vă prezentăm rețeta și în format video

Cantitatile date sunt suficiente pentru 4 persoane chiar și 6.

Terină de căprioară cu ciuperci – Ingrediente

500 g pulpă căprioară tocată
200 g piept de porc tocată
1 lingură boia dulce
1 lingură pătrunjel verde tăiat mărunt
1 lingură cimbru proaspăt tăiat mărunt
100 g ciuperci tăiate mărunt și călite
100 ml vin roșu
2 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi
1 ou
sare, piper măcinat
12-14 bucăți măsline verzi umplute

Să vedem cum se prepară….

Terină de căprioară cu ciuperci – Preparare

Amestecăm carnea cu boiaua, o parte din verdețuri și cu vinul roșu. Acoperim cu folie alimentară și dăm la rece la marinat pentru 2 ore.

Terină de căprioară cu ciuperci

Se scoate carnea de la rece și adăugăm usturoiul, restul de verdețuri, oul
și ciupercile călite pe uleiul de măsline. Condimentăm cu sare, piper după gust și amestecăm bine.

Terină de căprioară cu ciuperci

Într-o formă de chec unsă cu ulei de măsline punem jumătate din compoziție. Pe lung punem măslinele verzi umplute și acoperim cu restul compoziției.

Forma se acoperă cu folie de aluminiu și se pune în cuptorul cald pentru circa 1 oră și 15 minute, 1 oră și jumătate.

Terină de căprioară cu ciuperci

Terina este gata în momentul în care cînd este înțepată în mijloc, sucul care curge este incolor. Se lasă la rece pentru câteva ore după care se poate felia.

Terină de căprioară cu ciuperci

Câteva idei pentru a prepara Terina

  1. La marinata in loc de vin rosu puteti folosi vin de Porto.
  2. Alături de ciuperci puteți adăuga 6-7 prune tocate.
  3. Înainte de servire puteți garnisi terina cu un topping în stil salsa, preparat din roșii tocate, ceapă roșie și pătrunjel.
  4. Puteți pregăti terina și din carne de vită

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram