Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bascute si branzoaice

Ingrediente -Bascute si branzoaice
Pentru aluat
800g faina
400ml lapte
2 oua
40g drojdie proaspata
o lingura zahar
50 ml ulei
Umplutura
500g branza de vaci
4 oua
150g zahar(sau dupa gust)
stafide
sare
un ou pentru uns
Mod de preparare
Faina cernuta amestecata cu sarea se pune intr-un vas incapator .Drojdia se dizolva cu zaharul, se adauga o parte din laptele caldut , ouale batute si se rastoarna peste faina .Se framanta , adaugand incet si restul de lapte ( in functie de consistenta aluatului )La final adaugam uleiul si framantam pana la incorporare.
Se lasa la dospit apoi se portioneaza si formeaza bilute care se pun in tava tapetata cu hartie si se la sa din nou la crescut. Dupa ce au crescut,  cu fundul unei canite apasam pe fiecare bila de aluat formand o adancitura in care  se aseaza compozitia de branza.Se ung cu ou si se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumenesc.
Pentru branzoaice se procedeaza astfel:
Bilutele de aluat dupa ce au crescut se intind in foaie rotunda cu diametru de 10-12cm se aseaza branza in mijloc si incepem sa adunam partile opuse pana obtinem un pachetel
Se mai lasa 10min la crescut apoi se ung cu ou .
Le coacem la foc potrivit pana se rumenescc
Se servesc pudrate cu zahar.
Update 1/05/2015

 

branzoaice-bascute

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram