Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Colacei cu unt si scortisoara

colacei-cu-unt-si-scortisoara-2

Colaceii cu unt si scortisoara ii puteti pregati asa cum am facut eu din aluat de cozonac dar puteti foarte bine sa faceti un aluat cu mai putine ingrediente decat cel de cozonac.
Untul si scortisoara le da o savoare aparte, iar daca le mai turnati pe deasupra cat sunt calzi o glazura de caramel si crema de mascarpone ca la Rolls Cinnabon vor fi dea dreptul nemaipomeniti!!

Aluat

1kg faina tip 000
230g zahar
5 galbenusuri
olingurita de sare,
500 ml lapte
50 g drojdie proaspata
70 ml ulei
o lg razatura de lamaie,
o lg razatura de portocala,
1 fiola esenta vanilie(2ml)

Pentru uns foaia
100 gr unt
scortisoara macinata
100g zahar brun sau alb
2 galbenusuri pentru uns

colacei-cu-unt-si-scortisoara-4

Mod de preparare Colacei cu unt si scortisoara
Se face o maia din 200gr de faina drojdia inmuiata cu 2 lg de zahar si lapte cald.
Se amesteca pana devine un aluat cu o consistenta moale ,moale.
Se lasa sa creasca bine ,apoi se adauga restul de faina, galbenusurile batute bine cu sarea, zaharul, esenta iar la sfarsit laptele cald.
Se framanta pana devine un aluat cu o consistenta elastica.
Se adauga uleiul si se mai framanta pana ce apar “besicute” pe aluat.
Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de curent.
Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 8-9 bucati in functie de cat de mari vrem sa fie colaceii.

colacei-cu-unt-si-scortisoara-1
Intindem bucatile de aluat in foaie dreptunghiulara, o ungem cu unt moale si o presaram din abundenta cu zahar si scortisoara pudra.
Taiem foaia pe lungime in fasii cam de 1cm fara a le desface una de alta .Incepem sa rulam colacelul incet incepand din partea stanga sus astfel pe masura ce rulam sa se formeze un sul din fasii pe latimea aluatului.
Sulul format ii dam forma unui colacel.
Se aseaza in tava pe hartie de copt si se lasa la crescut pret de 10 min.
Se unge cu galbenus de ou si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit cam 30 min, pana ce colaceii se rumenesc frumos.

colacei-cu-unt-si-scortisoara-5

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *