Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Torturi si prajituri

Torturi si prajituri. Prajituri si torturi de casa, retete torturi de casa, retete prajituri de casa, retete de tort, tort cu ciocolata, tort cu fructe, tort cu mascarpone, tort cu frisca, torturi festive, prajituri cu frisca, prajituri cu fructe, cornulete fragede, savarine, chec, retete cheesecake, cupcakes, muffins, eclere. Retete de torturi si prajituri cu imagini, retete probate in bucataria noastra!!

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana, o prajitura de post cu frisca vegetala si  blat cu nuca macinata. Prajitura GeorgianaBlat zahar 200gr faina 500gr nuci macinate 200gr ulei 6 lg apa minerala (suc)400 ml praf de copt 2 pachetele esenta de rom Crema frisca vegetala 600ml gelatina vegetala 20 g zahar 100gr jeleu 1 plic esenta de vanilie Sirop […]

Tort de Iaurt

Ingrediente blat: 200 gr biscuiti cu vanilie 150 gr rama Crema 1: 400 gr iaurt caise(sau din alt fruct) 1 cutie compot caise (cutie mijlocie) 2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta) 200 ml frisca Hulala 1 plic intaritor frisca Crema 2: 400 gr iaurt capsuni (sau alt fruct) 2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta) 200 […]

Tort „Ciclon”- Orvenyes Turotorta

Ingrediente pentru blat : 250 gr bicuiti cu vanilie sau cocos 150 gr rama topit Ingrediente pentru crema : 100 ml apa 1 pachet gelatina fina 800 gr branza dulce 50 ml zeama de lamaie 10 linguri zahar 2-3 plicuri zahar vanilat 300 ml frisca 1 plic intaritor frisca 250 gr visine(din compot, proaspete, sau […]

Tortul „Crema de Zahar Ars”

Ingrediente folosite ptr blat : 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina 1/4 pachet praf de copt Ingrediente petru crema : 8 oua intregi 1 l lapte 3 plic zahar vanilat 8 linguri zahar Mai avem nevoie de 6 linguri zahar pentru zaharul ars cu care tapetam o cratita. Cum procedam: Cele 6 linguri […]

Rulada cu banane si crema de ciocolata

Rulada cu banane si crema de ciocolata IngredienteFoaia de rulada  3 oua 3lg zahar 3lg faina esenta de vanilie Rulada cu banane si crema de ciocolata Mod de preparare Se separa ouale. Albusurile se bat cu 2 lg de zahar iar galbenusurile cu 1 lg de zahar. Se amesteca albusurile cu galbenusurile cu miscari usoare […]

Negresa a la Leila

Pentru unii aceasta prajitura este cunoscuta sub denumirea de cuburi trase in glazura . Ei bine, eu o cunosc cu numele de Negresa . Haideti sa vedem ce ingrediente avem nevoie pentru caeasta prajiturica . Pentru blat: 250 gr zahar 2 oua 100 gr Rama ( unt) 3 linguri miere albine 380 gr faina 1 […]

Chec cu ciocolata rapid

Ingrediente : 6 oua 200 gr zahar 110 gr faina 50 ml ulei 100 gr ciocolata menaj razuita 1/2 plic praf de copt ciocolata menaj pentru glazura (dar eu am folosit glazura de ciocolata de la DR Oetker) ciocolata cu alune 1 tabla 1 lingura rama Preparare : Albusul de la cele 6 oua se […]

Cremsnit

CremsnitIngrediente foi pentru cremsnit(gata coapte )Crema de vanilie lapte  1,300 l zahar 300g faina 250g oua 2 buc galbenusuri 3 buc baton de vanilie un pic de sare Spuma de albus 3 albusuri 150 g zahar Decor zahar pudra vanilat CremsnitMod de preparare Un litru de lapte se pune la fiert iar 300 ml se amesteca […]

Tort diplomat

Tort diplomatBLAT 5 lg zahar 5 lg faina 5 oua esenta de vanilie MOD DE PREPARARE Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu 3 lg de zahar iar galbenusurile, cu 2 lg zahar se amesteca cele doua compozitii se adauga faina si esenta se amesteca usor si se coace la foc mic.Se taie […]

Tort cu branza la rece

Ingrediente : 800 gr branza de vaci 200 gr zahar praf 100 gr rama (unt ) 300 gr biscuiti 1 pachet praf de gelatina 1 lingura zeama de lamaie 5 linguri zeama de compot de fructe 3-4 kiwi 2 portocale frisca 1 plic glazura cu gust de caramel frisca Preparea : Branza se freaca 200 […]

Eclere cu crema de vanilie si frisca

  Eclere cu crema de vanilie si frisca Ingrediente coji de ecler 1 cana de ulei 2 cani faina 2 cani apa 13 oua (mai mari) un praf de sareCrema de vanilie lapte 1,300ml zahar 300gr faina250gr oua 5 buc baton de vanilie 1/2 un pic de sare zahar ptr albus 150 gr Decor ciocolata […]

Tortul „Vibrator”- Rezgo Torta- Quaker Cake

Inainte de a incepe sa scriu aceasta delicioasa reteta , vreau sa imi cer oarecum scuze pentru numele bizar al acestui tort. Am incercat sa traduc cat mai exact numele acestui tort din maghiara in romana. Este un dulce foarte usor de preparat care nu necesita folosirea cuptorului ,si e format din 3 straturi. Deci […]

Paradisul Fructelor

Necesare: 6 oua din care vom face un piscot(la piscot din 6 oua mai avem nevoie de 6 linguri zahar, 6 ling. faina,1 praf de copt /dar se poate lua un blat gata facut) gem de capsuni 1 kg branza dulce 200 gr zahar praf 1 lamaie 2 plic zahar vanilat 1 plic gelatina 1 […]

Prajitura Boema de post

Prajitura Boema de post, reteta culinara.Cum se prepara boema de post. Cea mai bun reteta de boema de post. Prajitura de post. Boema de post-Ingrediente Blat 75 ml ulei 200 g zahar 250 ml apa minerala 2 lg cacao 2 lg gem prune 100 g nuci macinate O lg rasa de bicarbonat 2 cani fainaCrema […]

Bombite de piscot

Bombite de piscot

Bombitele de piscot sunt un dulce rapid de preparat si pe gustul copiilor. Va invitam sa vedeti si alte Deserturi Rapide ce se prepara usor. Ingrediente blat Bombite de piscot : 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 1 plic praf de copt Ingrediente crema Bombite de piscot: 500 ml lapte 5 linguri faina 3 […]

Follow on Instagram