Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Torturi si prajituri

Torturi si prajituri. Prajituri si torturi de casa, retete torturi de casa, retete prajituri de casa, retete de tort, tort cu ciocolata, tort cu fructe, tort cu mascarpone, tort cu frisca, torturi festive, prajituri cu frisca, prajituri cu fructe, cornulete fragede, savarine, chec, retete cheesecake, cupcakes, muffins, eclere. Retete de torturi si prajituri cu imagini, retete probate in bucataria noastra!!

Tort de ciocolata

blat: -13 oua -13 lg zahar -13 lg faina -2 lg cacaoa crema: -4 oua -400g zahar 4 lg de apa -100g cacao -2 pachete margarina rama -2 esente rom ( fiola) sirop: -35og zahar – 600g apa -1 esenta rom -lamaie 3 lg de cacao decor: 300g ciocolata 3 lg smantana 50gr margarina ornamente […]

Tort,, Alba ca zapada”

si acesta e tot un tort diplomat facut pentru o fetita care implineste anii de 1 Iunie reteta o puteti gasi aici – Tort Elena

Tort ,,New chance”

acest tort l-am facut pentru o actiune(1 IUNIE) a unui O.N.G la Spitalul de copii din Barlad este un tort diplomat iar reteta este aceiasi ca aici Tort Elena

Prajitura la metru-Meteres Kalacs

Prajitura la Metru-Meteres Piskota

Prajitura la Metru-Meteres Piskota, este o prajitura veche ce o pregatea mama de fiecare Craciun sau Paste. Era sarbatoare pe atunci sa ai o astfel de prajitura in casa. Budincile se gaseau doar in Ungaria si cum in acele vremuri ale anilor ’80 nu aveai voie sa iesi din tara ne faceam stocul cand mai […]

Profiterol

  Coji 100ml ulei 200ml apa 200 gr faina 4 oua sareCrema de vanilie650 ml lapte 3 oua 225 gr zahar 125 gr faina 50 gr margarina sare vanilinaSos de ciocolata150gr zahar 100ml lapte 3 lg cacao 50 gr margarina esenta de romAlte ingrediente 400 gr inghetata 400 ml frisca Mod de preparare -Profiterol Se […]

Choux a la creme

ingrediente coji o cana ulei 2 cani apa 2 cani faina 7 oua sare crema de vanilie 650 ml lapte 3 oua 250 gr zahar 125 gr faina vanilie 400ml frisca zahar pudra mai intai se prepara cojile,modul de preparare este exact ca la ecler cu deosebirea ca se toarna in forma rotunda.Timpul de coacere […]

Flancuri cu capsuni

Flancuri cu capsuni

Flancuri cu capsuni. Desert rapid din foietaj, crema de vanilie si capsune. Foietaje dulci cu crema de vanilie si capsuni. Cele mai bune foietaje.   Flancuri cu capsuni-Ingrediente un pachet aluat foietaj-400g Crema de vanilie 1,3 l lapte 250 gr faina 450 gr zahar 5 oua 4 lg nuca de cocos esenta de vanilie sare […]

Tort ,,Elena”

Blat 8 oua 8 lg zahar 8 lg faina crema 3 oua 300 gr zahar 2 pl gelatina 200gr capsuni 1 cutie ananas 500ml frisca esenta vanilie sirop zahar 200gr apa 300ml zeama de la compot o lamaie decor 500ml frisca trandafiri din pasta de lapte praf blat din ingredientele de mai sus se face […]

Haiose- Hajos Teszta

Ingrediente: Pt. Aluat : 640 gr. faina 3 linguri de smantana 3 galbenusuri de oua 1 lingurita zahar 1lingurita sare 2 linguri de otet apa minerala sau sifon cat cupride Toate se lucreaza bine impreuna pana se omogenizeaza aluatul si se lasa la rece 1/2 ora . Untura cu care ungem aluatul : 240 gr […]

tort moca

Tort Moca

Tort Moca. Tort Moca cu crema de cacao si sirop de cafea. Cum se prepara tortul Moca. Cel mai bun tort pregatit in casa. Tort cu crema de cacao. Tort cu blat alb si crema de cacao Tort Moca- Ingrediente Blat 9 oua 9 lg zahar 9 lg faina 2 plic zahar vanilatCrema 4 oua […]

Zambetul Negresei- Neger Mosoly

Este un dulce usor de preparat si nu necesita coacere. Se fierbe doar !INGREDIENTE : 250 gr rama, 250 gr zahar praf, 5 linguri faina, 1 ou, 200 gr nuca taiata, 100 gr stafide, 50 gr cacao, piscot de sampanie, esenta de rom pentru a stropi piscoturile, PREPARARE: Rama il punem la topit pe baie […]

Prajitura Vieneza

Foi 7 oua 7 lg faina 7 lg zahar 2 pac de Naty rolls Crema 2 plicuri budinca de vanilie 600 ml lapte 12 lg zahar esenta de vanilie 1/2 pac margarina(sau unt) Zahar caramel 300 gr zahar 100ml apa decor nuca de cocos Se fac doua foi de rulada astfel: se separa albusurile de […]

Prajitura Ina

Prajitura Ina Ingrediente BLAT 9 oua 13 lg zahar 9 lg faina 6 lg nuca de cocos 2 lg cacao 3 lg apaCREMA 2 plicuri budinca de vanilie 600 ml lapte 300 gr zahar 125 g margarina SIROP 150gr zahar 150 ml apa 2 lg cacao GLAZURA 200gr ciocolata un plic glazura caramel Prajitura Ina […]

prajitura delicia

Prajitura Delicia 2

Prajitura Delicia 2 Pentru foi oua 9 buc zahar 9 lg faina 7 lg nuca de cocos 3 lg cacao 1 lg Prajitura Delicia 2 Crema budinca de vanilie 2 plicuri lapte 600 ml 125 g  margarina sau unt zahar 12 lg esenta de vanilie Pentru zaharul caramel zahar 300gr Decor ciocolata 100gPrajitura Delicia 2 […]

Bezele

Bezele Ingrediente 5 albusuri 250g zahar tos arome (eu am folosit esenta de portocale)  Bezele Mod de preparare Zaharul tos se pune in tava pe o hartie de copt si se incalzeste fara sa se topeasca, intre timp se bat albusurile spuma si se adauga zaharul fierbinte putin cate putin spumand cu mixerul la viteza […]

Follow on Instagram