Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort de ciocolata

 

Tort de ciocolata

Acest tort de ciocolata l-am pregatit pentru ziua de nastere(26 noiembrie) a fiicei mele Andreea , zi in care a implinit frumoasa varsta de 16 ani !!

La multi ani, draga mea!! :*:*
Tort de ciocolata
Ingrediente
Blat
8 oua
8 lg zahar
5 lg faina
4 lg cacao
esenta de rom
Sirop
200 gr zahar
3 lg cappucino
100 gr ciocolata amaruie
300 ml apa
Crema 1
250 gr ciocolata cu crema de cocos
100 gr ciocolata alba
300 ml frisca
Crema 2
200 gr ciocolata cu crema tiramisu
100 gr ciocolata amaruie
300 ml frisca
Decor
300 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca
Tort de ciocolata
Mod de preparare
Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom.Se unesc cele doua compozitii ,se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine.Se toarna intr-o tava rotunda(26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi .
Crema 1
Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic(fara sa dea in fiert) pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena.
Se da la rece pentru cateva ore(5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului obtinand o crema fina si pufoasa.
Crema 2
Procedam la fel ca la crema 1.
Siropul
Se dizolva praful de cappucino in putina apa fierbinte apoi se adauga peste apa amestecata cu zaharul si ciocolata maruntita.Se fierbe pana ce ciocolata s-a topit .Se raceste inainte de a-l folosi.
Asamblare
Pe un platou se aseaza prima foaie de blat o insiropam cu siropul racit dupa care intindem uniform crema unu .Asezam si cea de-a doua foaie de blat, o insiropam deasemeni, dupa care intindem crema doi.Terminam cu cea de-a treia foaie de blat insiropata.Nivelam fata si lateralele tortului cu putina crema (de preferat sa oprim din crema ce am folosit la umplerea lui) si il introducem la frigider pentru 3 ore.
Se scoate, se glaseaza in glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

 

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...