Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciorba a la Grec

Ciorba a la grec
Ciorba a la Grec este una din preferatele noastre care se gateste foarte des la noi. Si alte ciorbe preferate mai avem, dar aceasta ocupa un loc fruntas printre altele. Sper sa va fie si voua pe plac si sa o incercati cu toata increderea. In cartea de bucate avem si alte retete cu Supe si Ciorbe, va invitam sa le rasfoiti. Veti gasi supe si ciorbe gatite in zona Ardealului, dar si ciorbe din Moldova. De ce din doua zone diferite ale Romaniei? Va raspund eu la aceasta intrebare… . Suntem doua Bucatarese Vesele pe acest blog, una din Ardeal si cealalta din Moldova. Deci concluzia este ca la noi veti gasi supe si ciorbe din doua regiuni, asa ca aveti din ce alege.

Ingrediente Ciorba a la Grec :
400 gr carne pui (poate sa fie aripi, spate, gaturi )
300 gr smantana
2 galbenuse ou
1 morcov mai mare
1 radacina patrunjel
1 ceapa
1 lamaie
sare
patrunjel verde
orez
50 gr rama
(din cantitatile descrise mai sus am obtinut cca 3 l de supa )

Preparare Ciorba a la Grec
:
Morcovul si patrunjelul il curatam, spalam si il taiem rondele. Rama il punem la incins punem peste morcovul si patrunjelul si le calim un pic, apoi stingem totul cu apa. Punem in vas si ceapa pe care odam pe razuitoarea fina si lasam sa dea un clocot. Adaugam si bucatile de carne, si condimentam cu sare. Cand carnea e fiarta de jumate adaugam si un pic de orez. Cand e fiert siorezul punem zeama de la o lamaie si intre timp pregatim maiaua ptr dres ciorbica.Amestecam 2 galbenusuri cu smantana la care adaugam treptat din supa fierbinte si apoi o turnam in oala peste restul de supa. Presaram totul cu patrunjel tocat fin si lasam sa dea un clocot.





Ciorba a la Grec
Cui ii place ciorba mai acra,poate sa mai adauge zeama de lamaie.
Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...